08 Mar

Ett litet rån i Oskarshamn, en tröttare insats i Göteborg och en väldigt stark prestation i Växjö fick vi se under veckan som gick.

Men vilka leksingar var bäst? Här är BVK:s femma.

Kaskisuo var övergripande bra i veckan som gick. / Foto: Bildbyrån


KASIMIR KASKISUO

Han fick 92 skott emot sig under förra veckans tre matcher, 87 av dessa räddades. Mest anmärkningsvärda insatsen kom mot Växjö på bortais i lördags där finländaren räddade 40 skott.

"Kaz" behöver komma upp i storform om Leksand ska ha en chans i det kommande slutspelet efter grundserien.

Zacke gick in och gjorde skillnad direkt. / Foto: Bildbyrån

PATRIK ZACKRISSON

Lagkaptenen var frånvarande under veckans två första matcher efter den otäcka skridskoskadan. Men en insats mot Växjö räcker för att vara given i den här femman.

Zacke gick in med sina kamrater och ledde laget till tre poäng. Han spelade läckert fram till 1-0 mot Lakers och krigade själv in det sista målet fram till slutresultatet, 3-1.

Véronneau slutar inte bidra framåt för masarna. / Foto: Bildbyrån

MAX VÈRONNEAU

Man skulle kunna påstå att det är lite tjatigt att ha med Max här, vecka efter vecka. Att man ska "lämna plats" för någon annan - för omväxlings skull. Men så jobbar inte vi.

Även denna vecka var Max bland Leksands fem bästa spelare och då får han synas här på nytt. Gör mål mot Oskarshamn innan hela laget nollades mot Frölunda och mot Växjö satte han viktiga 1-0.

En klinisk frilägesstrut som innebar att han nu är uppe i 30 mål.

Makalöst.

Carter Camper på spelhumör under veckan. / Foto: Bildbyrån

CARTER CAMPER

Det är bara Camper som matchar Max i poäng den här veckan med sina 1+3. Satte spiken i kistan mot Oskarshamn och hade poäng på fyra av sex mål Leksand gjorde på dessa tre matcher.

Matt Caito arg, det är lite så vi vill se honom. / Foto: Bildbyrån

MATT CAITO

Caito har tillsammans med Själin som backpar börjat komma upp på sina vanliga nivå igen efter en lite längre dipp där många mål har släppts in när paret varit på isen.

Men som hela laget har även Caito och Calle fokuserat på defensiven och när man då gör det bättre bakåt men fortsätter att fylla på framåt, då är dessa som bäst. De går egentligen inte som duo här, men Caito får vara ansiktet utåt efter en stark vecka.