01 Mar

Tunga förluster mot Rögle och Luleå.
Men en skön hållen nolla i derbyt mot Brynäs.
Men vilka var bäst under veckan? Här är BVK:s femma.

Lang nätade två gånger om i helgen. / Foto: Bildbyrån


Oskar Lang

Under helgens matcher fick vi se mer av det som vi saknat från Arvikasonen med den stora potentialen: Att han tar sig in där det kan smälla - framför motståndarmålet. Där kom ett returmål mot Luleå och även en styrning fram till enda målet mot Brynäs.

Utöver detta bidrog Langen "som vanligt" med bra fart, karuseller i sarghörnen en imponerande skicklighet i att undvika tacklingar.

Max Véronneau

Står för två assist mot Rögle och ett mål mot Luleå.

Ett mål som var ett otroligt imponerande byte som ni alla har sett. Kanadensaren står nu på 28 mål och fortsätter att vara loket i Leksands lag. Har gått in och hittat kemi med Hrivík och Camper omgående.

Marek Hrivík

Han landade sent i fredags, fick inte optimal sömn och hann knappt träffa laget innan det var dags för första matchen. Men redan där gick slovaken direkt in och gjorde avtryck.

Stod för en läcker assist i Luleåmötet och hade flera farliga målchanser. Var pigg även mot Brynäs och tar ett stort ansvar över hela isen.

Jon Knuts

Är med och driver en fjärdekedja som är tung att möta. Nätade mot Rögle, stod för en assist mot Luleå och tar ett stort defensivt ansvar. 

Hockeybroder Martin Karlsson finns alltid vid hans sida och ihop med Carter Ashton har de varit riktigt jobbiga för motståndarna. Tar också ett stort ansvar i boxplay där han krigar vid var och vartannat tillfälle.

Patrik Norén

Det sägs att Leksand är lite tunna bakåt och skulle må bra av en försvarsgeneral och det är kanske sant. Men med ett nyskrivet treårskontrakt på Norén, har Leksand en stabil defensiv kugge att luta sig mot när det blåser i flera säsonger framöver.

En försvarsgeneral i många år framöver.

Norén har verkligen tagit steg den här säsongen och gör knappt ett misstag bakåt. Han har städat bort sina misstag och även de onödiga utvisningarna som kunde vara ett inslag i hans spel tidigare.

Han räds dessutom inte för att fylla på offensivt och är i toppen av de som har skott mot mål i Leksandslaget den här veckan. Tumme upp!

Bubblare: Kasimir Kaskisuo, Linus Andersson, Carter Ashton, Martin Karlsson, Carter Camper.