13 Sep

Veckans lista!
Varje vecka summerar BVK det som hänt under den senaste veckan.
Den här gången från en premiärvecka som kunde slutat med fler poäng.

Klara Peslarova i SDHL-premiären mot Modo. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Veckans...

... tyngsta och hedersammaste.
Det är väl ett bra sätt att summera den premiärhelg som Leksands damer stod för. Förlusten mot Modo var tung, där en vassare effektivitet hade landat i något bättre än den 1-3-förlust det blev.

Många var det sedan som trodde att det skulle bli ännu jobbigare mot Luleå på söndagen. Men Leksand stod upp bra och gjorde match av det hela vägen. Målmässigt vaknade man sent, men dessvärre lite för sent för att kunna gå ikapp. Luleå vann med 4-2, men där Leksand stred tappert mot seriens bästa lag.

... passning.
Den stod Alexander Lundqvist för när han spelade fram Carter Ashton till 3-3 mot Malmö. Vilken blick, vilken känsla – vilken macka!

... avgörande.
Lian Bichsel fanns på isen i SHL-premiären mot Malmö. På söndagen var han på isen när J20 hade premiär i derbyt mot Mora. Efter en tung 0-3-start vaknade Leksand och åt sig ikapp. Big Bichsel spelade fram till kvitteringspucken som innebar 4-4, innan han själv avgjorde i den efterföljande förlängningen.

Han kliver inte bara in med fysik i J20-serien, han gör det med spetsegenskaper också.

Alexander Lundqvist. Bästa leksing i SHL-premiären, enligt BVK. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

... SM-guldvinnare.
Redan efter en av 51 spelade omgångar har ett SM-guld delats ut i SHL – och det hamnar i Gävle. Det är ett heeeelt nytt Brynäs som vi ser, menar Aftonbladets hockeyorakel, Dick Axelsson.

... "skjuuut!"
Det var många som kände så under Leksands powerplay-chanser mot Malmö. Den livsfarliga uppställningen med fem importer känns stekhet och den ska få tid på sig att börja producera. Men skott måste kunna komma även från Mikael Ruohomaa och Carter Camper, även om båda hellre verkar vilja "passa än skjuta".

... roligaste #1.
Självfallet att publiken än-tli-gen är välkommen tillbaka till arenorna igen från och med den 29/9. Kikar vi endast på SHL-programmet innebär det att Oskarshamn hemma den 7/10, lär bli en riktig folkfest. Och så hoppas vi att det rullar på genom hela den här säsongen i Tegera Arena. Mäktigt ska det bli!

... roligaste #2.
För oss var det förstås att vi lanserade ny merch under den gångna veckan. Gå gärna in och kika!

... upp på hästen igen.
Det blev väl inte den premiär i SHL som Kasimir hade hoppats på mellan stolparna kanske. Lite fladdrigt spel och ett fjärde avgörande mål som inte såg otagbart ut. Nu tror vi att klubben tänker att Axel Brage står mot Rögle på torsdag. Inleder man med två hemmamatcher kan man ge en varsin till sitt målvaktspar. Men efter dess är det bara för finländaren att försöka ta sig upp på dalahästen igen och gnugga vidare.

Kasimir Kaskisuo i kassen mot rödhökarna. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

... längtan.
Vi fick en premiärmatch i lördags. Sedan fick vi inget mer – på fem dagar! Väntan på revanschen i inledningen på den här veckan är en lidelse. Men också något vis får vänta på. Kikar man på schemat är tisdagsmatcher minst sagt sällsynta i SHL-schemat. Två matcher i veckan är ändå helt okej, men så här i början blir abstinensen snabbt påtaglig.

Vad var veckans grej för dig? Lämna gärna en kommentar nedan.