21 Feb

Två hemmamatcher, två olika prestationer.
En rättvis förlust mot Timrå och en rafflande fysisk seger på övertid mot skåningarna från Malmö. Men vilka blåvita spelare stack ut? Här är BVK:s femma från vecka 7.

Véronneau fortsatt stekhet för masarna. / Foto: Bildbyrån


Max Véronneau

I förlustmatchen mot Timrå var det Max som höll sitt lag kvar i matchen. Han kvitterade kliniskt till 1-1 omgående efter Timrås ledningsmål och han reducerade påpassligt till 2-3.

Mot Malmö var han ruskigt giftig framåt och i den tredje perioden är det svårt att hålla koll på hur många gånger han startade eller hakade på i hotande kontringar.

Och så fick han chansen i övertiden. Många skulle kalla det för en ”halvchans”, men inte för Max. Pucken på högkant, upp med den i krysset och fira nere i sarghörnet intill Norra stå.

Carter Camper

Om Max var iblandad i det mesta mot Timrå, var Camper med i allt offensivt. På tre mål hade stjärnan tre assist och hade bud på mer.

Även mot Malmö var han giftig framåt och hade (borde) kunnat näta på det som skapades. Uppe i 35 poäng nu (8+27) på 36 matcher.

Patrik Zackrisson

Ni kanske ser ett mönster här ovan och det är att en hel kedja är uttagen. Leksands bästa kedja över dessa två matcher, även om tredjelinan med Åman, Lang och Andersson var heta framför allt mot Timrå.

Kapten Zackrisson skrapar ihop en assist över dessa två matcher, men bidrar med så mycket mer än poäng. Han skapar mycket is åt sina offensivt skickliga kedjekamrater och tar mycket av det hårda jobbet.

Jonas Ahnelöv

Försvarsgeneralen från Huddinge har börjat varva upp inför avslutningen av grundserien och det kommande slutspelet. Har bildat ett starkt backpar med Lian Bichsel.

Stod dessutom för något som måste vara ett av hans karriärs snyggaste mål när han kvitterade till 1-1 mot Malmö i lördags. Oavsett avsiktligt eller ej, satt pucken ribba in från en snäv vinkel och som tog laget in i matchen igen.

Kasimir Kaskisuo

Att släppa fem puckar (sjätte i öppen bur) hemma mot Timrå är väl inte särskilt imponerande. Men där var finländaren heller inte bättre än sitt försvar som lämnade honom ensam.

Det första målet släpper han en riktigt svag retur på och den vill han givetvis ha tillbaka. De andra två i perioden är skymningar och i resterande delen av matchen höll han faktiskt sitt lag kvar i matchen.

Mot Malmö sedan kommer ”Kaz” upp riktigt bra och bara en turlig styrning från nära håll höll honom borta från andra nollan i Leksand. När det var svängdörrar i försvaren var det han (och Marmenlind i Malmö) som kom upp stort och spelade bra.

Bubblare: Carter Ashton, Alexander Lundqvist, Patrik Norén.