11 Oct

Leksand åker till Schweiz för CHL-gruppspelsavslutning.
Ska man göra det med bästa tänkbara lag, eller ska man låta några vila?
Här är uppställningen vi skulle vilja se mot Fribourg under tisdagen.

Dessa gubbar in i vår förstakedja mot Fribourg! / Foto: Bildbyrån

Man kan se på den här matchen mot Fribourg på flera sätt.

Man kan se på den som att det är viktigt att åka dit med bästa tänkbara lag, för att vinna matchen och därmed ha chansen på att kliva om Fribourg och vinna CHL-gruppen.

Eller så ser man på den som vi:

Att lämna en hel del stjärnor hemma som får vila och ladda inför den ännu viktigare matchen mot Brynäs på hemmais i SHL på torsdag. Att skicka hela J20-laget kanske inte vore så snyggt och ingenting som CHL skulle acceptera. Det vore lite som att kissa en skvätt på hela turneringen i sig.

Men vi skulle vilja skicka med ett gäng juniorer och har kommit fram till att det här är ett lag som vi skulle vilja se under tisdagskvällen:

1. Lang - *Bärehag - Forsberg
2. *E Hedlund - Zacke - *S Hedlund
3. Rosén - Åman - Ashton
4. Heine - *Eljas - Karlsson
13: *Arvid BL 

1. *Eklund - Bichsel
2. *Rosander - Norén
3. *Skiöld - Lundqvist
7: *Lagerberg

Brage
*Stenström

Vi sätter det snabbaste vi har i förstakedjan genom Oskar Lang och Fredrik Forsberg. Den sistnämnde behöver få speltid och här kan han nå lite nytt självförtroende. Centra får Wille Bärehag göra.

'The Hedlunds' går in i andra och centras av det mest rutinerade vi har i lagkapten Zackrisson som ändå får haka på med sin fina form och ledarroll.

Kedjan med Rosén, Åman och Ashton vill vi se mer utav än vad de presterade under veckan som var i SHL. Den får därför vara intakt och åka med.

Heineman och Karlsson centras av Arvid Eljas som har provat på a-lagsspel vid tidigare tillfälle.

På backsidan blir det desto mer orutin, men ändå spännande att få se samtliga av dessa. Bichsel, Norén och Lundqvist åker med som stabila pjäser som vid sidan om sig lirar med varsin junior.

Brage startar i kassen och backas upp utav Razmus Stenström.

Frågor på det?

(Vi har sett i efterhand att Ashton och Ahnelöv bland annat vilar och att Kandergård är tillbaka. Detta var som sagt inget facit, utan utan att förslag).