Är detta Jannes ersättare?

13.05.2021

Leksand är ute efter en ersättare till Janne Juvonen.
Ett av namnen man scoutar är 26-åriga kanadensaren, Matt Tomkins.

Ser vi snart Tomkins i Leksandströja? / Foto: Bildbyrån
Ser vi snart Tomkins i Leksandströja? / Foto: Bildbyrån

Janne Juvonen gjorde succé under den nyligen avslutade säsongen och drog intresset till sig.
Finländaren fick en chans att dra till KHL och tog den, vilket innebär att en av pusselbitarna som Leksand måste hitta innan säsongsstart, är en ny målvaktskompis till Axel Brage.

Tomkins scoutad
Enligt uppgifter till Expressen är Leksand ute och scoutar målvakter, ett arbete som man nu har steppat upp den senaste tiden. Tidningen släpper också ett av namnen som Leksand har hört sig för kring: Matt Tomkins.

Den 26-åriga kanadensaren har den här säsongen huserat i AHL där han samtidigt varit en del av Chicago Blackhawks "Taxi Squad". Det vill säga att han varit aktuell för att testas i NHL.

Tittar man på Tomkins räddningsprocent över de 14 matcher han stått den här säsongen, landar han på precis över 90 i räddningsprocent. Men då ska man också komma ihåg att Rockford IceHogs är ett av de sämre lagen i AHL.

Laget parkerade på den sista sjätteplatsen i Central Division och har släppt in 111 mål på 30 spelade matcher. Enligt Expressen siktar Tomkins på att ta sig ut i Europa igen för att få fart på karriären och då kan Leksand bli ett alternativ för målvakten som fyller 27 om en dryg månad.


LYSSNA PÅ OSS: Blåvita Krigare Podcast