Ashton styrde in enda målet – 59.08

09.01.2021

Janne Juvonen höll en ny nolla i Leksandströjan.

Då räckte det för Leksand att göra ett mål borta mot Malmö för att åka därifrån med tre poäng. Carter Ashton styrde in Marek Hriviks skott – med 52 sekunder kvar.

Det blev en ganska tillknäppt historia när Leksand gästade Malmö.

Det var ett hemmalag som efter en tyngre start på säsongen, hade fått upp poängtempot och lämnat kvalplatserna bakom sig i tabellen. Samtidigt ville Leksand studsa upp på segerkusen igen efter suddenförlusten senast mot HV71.

Bägge lagen hade chanser att avgöra, men målvakterna skulle visa sig vara svåra att överlista denna afton. Oscar Alsenfelt stod för några svettiga parader och Janne Juvonen likaså.

Sent powerplay avgjorde
Matchen såg faktiskt ut att sluta mållöst och gå till förlängning för ett avgörande, men med 18.39 på klockan i den tredje perioden åkte Emil Sylvegård ut för en hakning.

Då tog Björn Hellkvist time out, vilade sin stjärntrio och satte in dem igen för att avgöra. Och med 52 sekunder kvar att spela hade Leksand gjort 1-0.

Marek Hrivik fick pucken av Carter Camper, sköt från sin backposition och satte pucken i nät – via enorma Carter Ashton som hade parkerat framför mål.

Leksand höll sedan undan och inledde sin roadtrip med tre poäng.


Utropstecken

! Vägen att vinna
Det behöver inte alltid vara vackert när man vinner hockeymatcher. Ibland spelar Leksand ut och då är man riktigt bra. Ibland har man inte riktigt dagen som lag för att göra det och då kan man kriga till sig segrar – som i kväll.

Det är sånt som bygger ett starkt lag, där lägstanivån höjs. Man ska sedan säga att Leksand till sist vann rättvist och var laget som gick hårdast för segern under andra halvan av matchen.

! Janne Juvonen
Hann briljerar och får hålla en ny nolla i Leksandströjan. Han vinner den starka målvaktskampen mot Oscar Alsenfelt och är en stor del i den här segern.

! Carter Ashton
Det ska inte finnas någon naturliga position för en så här pass fysiskt stark och stor spelare som framför motståndarkassen. Roligt att han fick den pucken på sig, att jobbet lönade sig och att han därmed fick bli matchvinnare. Tredje kassen.


Frågetecken

? Oskar Lang
Vad hände med Oskar? Han noterades för lite drygt tre minuters speltid men försvann sedan. Ytterst oklart hur det är med honom och om han kommer till spel mot Rögle på tisdag.

Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt.

? Markus Svensson
Det är målvakten som är på många målvaktsjagande klubbars läppar just nu. Leksand och även Linköping sägs vara intresserade. Inget särskilt svårt val, Svensson. Kom igen nu. Vill du spela slutspel eller kvalspel till våren.


Matchfakta
MIF-LIF 0-1 (0-0, 0-0, 0-1)
Skott: 22-39 (11-10, 8-13, 3-16)
Utv-min: 6-4 (2-0, 2-2, 2-2)
Tekningar: 29-30 (8-7, 12-9, 9-14)

Inga mål i den första perioden

Inga mål i den andra perioden

0-1 (59.08) Carter Ashton (Hrivik, Camper) PP1