Åtta spelare lämnar LIF

21.04.2021

Säsongen 20/21 är slut.
Och arbetet inför nästa har inletts.
Thomas Johansson har börjat bygga sitt lag inför kommande säsong och nu står det klart att åtta spelare lämnar Leksands IF.

Paajanen, Juvonen och Gunnarsson lämnar. | Foto: Bildbyrån
Paajanen, Juvonen och Gunnarsson lämnar. | Foto: Bildbyrån

GM Thomas Johansson har börjat föra samtal med sin spelartrupp och nu har klubben kommunicerat de första åtta namnen som kommer att lämna klubben.
Sedan tidigare har det funnits KHL-rykten kring både Marek Hrivík och Janne Juvonen, två av spelarna som finns med på listan. Men också Peter Cehlárik väljer att lämna, samt några namn till.

De åtta namnen:
» Janne Juvonen
» Lucas Nordsäter
» Mattias Göransson
» Daniel Gunnarsson
» Marek Hrivík
» Peter Cehlárik
» Otto Paajanen
» Daniel Trkulja

Namnet som kanske är mest förvånande är Daniel Gunnarsson som under säsongen 20/21 förlängde sitt kontrakt med klubben. Detta besked kommenterar Thomas Johansson så här:
– Under den gångna säsongen har Daniels sociala situation förändrats och i samtalen efter den avslutade säsongen har det vuxit fram en bild som gör att Daniel och Leksands IF bestämt att gå skilda vägar.

Både Lucas Nordsäter och Otto Paajanen lämnar för att man inte kan bli lovade istiden som spelarna vill ha. Detsamma gäller förstås Trkulja som hade det svårt att ta plats i Leksands IF under 20/21 och som inte spelade en enda sekunder under kvartsfinalspelet mot Örebro.

Göransson flyttar hem
Göransson ryktas flytta hem till Värmland för att förstärka Färjestad. Och Janne Juvonen ska som sagt vara klar för KHL-spel, en chans som man inte kan göra annat än att unna honom.
Paajanen gjorde en bättre andra halva av säsongen. Men BVK kan ändå förstå att Johansson och Leksand vill öppna för att kunna förstärka truppen. Där är nog ambitionen att öppna upp för ett nyförvärv till som kan göra laget än bättre, mer än vad finländaren gjorde som ändå i det stora hela får ses som en besvikelse.

Fanns hopp om Cehlárik
Medan det tidigt florerade rykten om både Juvonen och Hrivík, har det varit desto tystare om Cehlárik. Där har det ändå funnits ett hopp hos leksingar att få behålla en av slovakerna.
Men så blir det alltså inte, då även Cehlárik väljer att utnyttja en klausul i sitt kontrakt.
”Marek Hrivik och Peter Cehlarik har valt att utnyttja sina respektive outklausuler som fanns inskrivna i kontrakten”, skriver Leksand.

Några namn kvar
Detta är dock inte alla namn som har utgående kontrakt.
Även Jesper Kandergård, Mattias Ritola och backklippan Mirco Müller har avtal som går ut.