Berg efter nederlaget mot DIF

01.12.2020

När Leksand blev nollat på Hovet var August Berg närmast att göra mål.

Den nyblivna forwarden träffade både ribban och stolpen innan matchen var över.

– Jag hade inte riktigt flytet i dag, säger 21-åringen till BVK efter förlusten.

Forward August Berg mot DIF. | Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.
Forward August Berg mot DIF. | Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.

När Leksand vände och vann mot Malmö var det flera unga spelare som klev av med poäng. August Berg var en av dem som gjorde 1+1 i matchen.

Mot Djurgården var han nära att bli målskytt igen och var närmast av samtliga blåvita spelare att spräcka Mantas Armalis nolla, men det ville sig inte den här aftonen.

- Jag hade inte riktigt flytet i dag. Förra gången hade jag mer flyt och nu studsade det mer stolpe ut. Det hade varit roligt att näta på nytt, men det ville sig inte, säger Berg.

Matchen då, vad säger du om den?
– Djurgården startar bättre än oss och vi får inte in puckarna som vi behöver energimässigt, säger Berg kortfattat.

Leksands förstaperiod mot Malmö senast var inte bra och mot Djurgården styrde hemmalaget allt som inträffade på isen. Att starta matcherna bättre, är något Leksand måste jobba på.

Berg håller med.

– Det gäller att vara bra över 60 minuters tid, det är något som alla lag strävar efter. Det är såklart viktigt att få bra starter i matcherna.

”Gillar bättre att vara back”
När Leksand saknat forwards de senaste matcherna och gått lite kort om folk, har August Berg fått kliva in i en kedja ihop med Otto Paajanen och Nils Åman.

– Jag gillar bättre att vara back då jag varit det i princip hela mitt liv. Men nu får jag spela där och får göra det bästa av situationen och kriga så gott man kan.

Har du varit forward tidigare under karriären?
– Jag funderade lite på det. Runt U11, U12 eller kanske ännu tidigare spelade jag forward. Men samtidigt är det ”bara” hockey, så det roligt att man får spela.

Vad är de största skillnaderna?
- I stället för att passa till mottagaren ska jag stå där och få pucken. Det handlar väl om att visa sig mer nu och åka ännu mera skridskor.

På torsdag väntar en oerhört viktig match för Leksand när SHL-jumbon Brynäs kommer på besök till Tegera Arena.

Gävlelaget vill självklart äta upp glappet till laget ovanför dem, samtidigt som masarna gärna vill hålla BIF fortsatt under sig i tabellen.

”Då vinner man”
En särskild sak vill Berg se att hans lag gör bättre då för att gå segrande ur Gävledalastriden.

– Jag vill se att vi vinner duellerna. Gör man det och kampen framför mål, då vinner man oftast matchen. Det måste vi jobba på och vinna fler såna situationer, avslutar August Berg.