Brage uppskriven på skadelistan

03.01.2021

Efter att ha varit fastspikad på bänken hade han äntligen fått börja spela matcher.

Men nu blir det återigen en paus för Brage som behöver rehabilitera ett brutet finger som han ådrog sig i mötet med Brynäs under lördagen.

Axel Brage bröt ett finger mot Brynäs. | Foto: Bildbyrån.
Axel Brage bröt ett finger mot Brynäs. | Foto: Bildbyrån.

På de första 25 omgångarna i SHL fick Axel Brage starta två matcher. I bägge blev han utbytt och utöver det är det Janne Juvonen som dominerat i Leksandskassen.

Men efter jul fick Leksandsmålvakten chansen när laget möte Skellefteå – och spelade riktigt bra. Två mål släpptes in tidigt men därefter var Brage tät och en stor del av segern.

I Gävledaladerbyt blev han dock förpassad till bänken igen då Juvonen fick nytt förtroende. Men efter en svag period av finländaren, byttes Brage in och var stabil i period två och tre.

Brutet finger
Men nu kommer nästa bakslag för den 31-åriga målvakten. Klubben meddelar under söndagskvällen att Brage ådrog sig ett brutet finger mot Brynäs och nu blir borta under några veckors tid.

– Det är såklart väldigt tråkigt för Brage nu när han börjat få speltid och gjort det riktigt bra. Detta är precis nytt för oss, och vi kommer diskutera igenom vår situation på målvaktssidan de närmsta dagarna, säger Leksands IFs GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.