Camper klar – LIF går för Cehlárik

09.08.2020

Leksand bjöd på en liten karamell till supportrarna inför helgen.

Den 32-årige amerikanen som det har ryktats kring, Carter Camper, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Carter Camper spetsar till Leksand.
Carter Camper spetsar till Leksand.

– Carter är en otroligt spelskicklig spelare som kan spela både som center och ytterforward. Han har kapaciteten att styra ett powerplay och har otroligt höga offensiva kvaliteter. Han påminner en hel del om Ryan Lasch, som vi känner till i SHL-sammanhang, i sin spelstil, säger GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Detta blir första gången som Camper drar på äventyr inom ishockeyn utanför sitt hemlands gränser.

– Jag vet inte när publik kommer att tillåtas i arenorna, och i vilken utsträckning, men jag hoppas att jag får uppleva det fantastiska stödet från våra fans som alla har pratat om så snart som möjligt, säger Camper.

"Ytterligare en toppspelare"
I samband med att Camper presenterades, bekräftade också Johansson att det finns ett intresse för att plocka in även slovaken, Peter Cehlárik.

Men om detta ska vara möjligt, menar Johansson och Leksands IF att man behöver ekonomiskt stöd från en extern finansiär. Supporterföreningen Leksand Superstars startade kort därefter en insamling för att på eget initiativ hjälpa föreningen.

– Vi tittar nu på att möjligen kunna knyta till oss ytterligare en toppspelare till vår forwardsuppställning, men för att det ska bli möjligt måste vi säkerställa de ekonomiska bitarna. Kan vi lösa en extern finansiering är det inte omöjligt att vi lyckas landa ytterligare en forward inför säsongen. Vi ser i alla fall över möjligheterna till detta, säger Johansson i samma artikel.

Camper är Leksands tredje nyförvärv inför säsongen 20/21 ihop med Otto Paajanen och Matthew Caito.