En poäng mot HV71 trots svagare insats

07.01.2021

Assisterande tränaren Mikael Karlbergs ord summerade det bra.

– Jag är missnöjd. Det är dåligt spel i två perioder, säger ”Challe” till C More som ändå fick se sitt lag göra en tillräckligt bra tredjeperiod för att ta matchen till förlängning.

HV71 vann efter ett straffavgörande.

Knuts kedja gjorde en bra match. | Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.
Knuts kedja gjorde en bra match. | Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Efter den sena segern i Jönköping för ett par dagar sedan hade Leksand inställt på en ny trea mot HV71 när lagen möttes i Tegera Arena.

Men de två första perioderna var svaga från de för kvällen blåklädda. Kedjan som ledde laget var som många gånger förr den med Marek Hrivik, Peter Cehlárik och Carter Camper.

Delvis också av Jon Knuts fjärdekedja som många gånger fick fast pucken och skapade långa anfall på de gula gästerna.

Inte nöjd
Men efter matchen var assisterande tränaren Mikael Karlberg inte särskilt nöjd.

– Jag är missnöjd. Det är dåligt spel i två perioder. Vi har jagat ikapp många gånger i vinter men nån gång kommer det att straffa sig. Vi vill vinna hockeymatcher. Vår förstakedja är med och kör, men vi behöver fler som är med uppe och kör också.

Under de första två perioderna som Karlberg inte  var nöjd med, var det HV71 som två gånger var i ledningen. Först med 1-0 och senare 3-1.

Men mål genom Cehlárik (1-1) och Camper (2-3) höll Leksand kvar i matchen.

Karlsson kvitterade
Den tredje perioden var Leksands klart bästa för kvällen. Efter att HV tävlat mest i de första två, kom hemmalaget ut bättre i tredje.

Efter ett långt och vackert anfall efter drygt tre minuters spel, kunde Martin Karlsson med skridskon styra in sitt tredje mål för säsongen och sitt lags kvittering.

Därefter var det en chanskavalkad mot Markus Svensson i gästernas mål, men också Janne Juvonen fick jobba för att hålla sitt lag ifrån ett nytt underläge.

Jättechans för HV
Mot slutet hade Leksand ordentlig press och tryckte på för ett segermål. Då fick Johan Fransson hela bladet under pucken och skickade den upp på läktaren från egen zon.

Boxplay med 16.33 på klockan.

HV hade varit framgångsrika i sina numerära underlägen under dessa två möten. Två nya mål blev det i kväll inför denna chans att avgöra, men någon tredje PP-strut blev det inte.

Leksands tryck för ett 4-3-mål kom av sig, bägge lagen missade sina chanser att avgöra i förlängningen och HV drog det längsta strået under straffarna.

Och firade efteråt som om de vunnit SM-guld.


Utropstecken

! Superkedjan
Detta var en match där 25-27-34 verkligen hade vaknat på rätt sida. HV hade byte efter byte svårt att få fast dem och när matchen är över kliver de av med fem poäng tillsammans.

! Fjärdekedjan
Det har varit så under tiotalet matcher nu, om inte mer. Att Jon Knuts och hans kedjekamrater stått för stabila insatser. De är oerhört bra på att få fast pucken djupt, att pressa energi ur motståndet.

! Janne Juvonen
Det finns frågetecken kring Leksands målvaktsuppsättning. Brage har brutit fingret och går gipsad. Juvonen har redan spelat mycket kommer matchas än hårdare. Vad plockas in?

Men Juvonen visade att en mindre bra insats mot Brynäs var en engångsföreteelse.


Frågetecken

? Björn Hellkvist
Försvann tidigt under matchen och det ska tydligen handla om ryggproblem. Karlberg skötte huvudansvaret bra vad det verkar, men hoppas att det inte är allvarligt med Hellkvist.


Matchfakta
LIF-HV71 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1)
Skott: 37-30 (8-9, 10-12, 14-7, 5-1, 0-1)
Utv-min: 8-8 (2-2, 4-4, 2-2, 0-0, 0-0)
Tekningar: 28-32 (10-10, 9-12, 8-9)

0-1 (17.34) Axel Holmström (Forsberg, Johansson) PP1
1-1 (19.04) Peter Cehlárik (18) (Camper, Hrivik)

1-2 (23.23) Filip Sandberg (Martinsson, Bergström) PP1
1-3 (29.53) Simon Önerud (Holmström)
2-3 (32.10) Carter Camper (11) (Hrivik, Norén)

3-3 (43.07) Martin Karlsson (3) (Knuts, Fransson)