Exklusiv intervju med Caito

11.07.2020

"Jag längtar efter att få träffa supportrarna."

Detta säger Matt Caito i en exklusiv intervju med Blåvita Krigare.

För BVK berättar den 26-årige amerikanen i sin första intervju med svensk media bland annat om valet att komma till Dalarna, om Henrik Haukelands fina ord om Leksand och vad han har för förväntningar på den kommande säsongen.

Offensive backen Matt Caito till Leksand.
Offensive backen Matt Caito till Leksand.

Det är i ett nytt avsnitt av Blåvita Krigares podcast som Matt Caito gör sin första exklusiva intervju med svensk media. Det är mitt i natten svensk tid när vi talas vid över Skype och det är en glad och leende amerikan som når oss på andra sidan skärmen.

– Jag är en tvåvägsback som gillar att spela fysiskt i båda riktningarna. Jag vill inte ha pucken i vår zon alltför länge utan leverera den uppåt i banan till forwards och själv vara med i anfallet för att skapa något framåt, svarar Caito på frågan om hur han beskriver sig själv som spelare.

Den senaste säsongen spelade Caito i Finland med Kookoo. Där vann han backarnas poängliga på 43 poäng (8+35) över 59 matcher och blev också utsedd till ligans bästa back. En lyckad och framgångsrik säsong personligen för Caito.

"Den här säsongen är vi inte vänner."

I KooKoo spelade han med den tidigare Leksandsmålvakten, Henrik Haukeland, som numera är klar för en återkomst i SHL för spel med Färjestad.

Caito berättar att "Hauke" har talat väldigt gott om Leksand för honom.

–Henrik Haukeland var med mig i KooKoo den här säsongen, så vi har pratat om Leksand. Han har sagt att det är en liten stad men att supporterskapet är fantastiskt och utspritt över hela Sverige. Det känns fantastiskt och jag vill verkligen spela inför sådana supportrar, som är så seriösa och passionerade till sporten. Jag längtar verkligen efter att få träffa dem.

– Den här säsongen är vi dock inte vänner. Det kommer att bli väldigt speciella matcher att få möta honom. Han är en duktig målvakt men jag ska nog hitta en väg att göra mål på honom, säger Caito och skrattar.

Korrekta rykten
Det började ryktas om Caito till Leksand i svensk media så tidigt som i februari, där Aftonbladet var först med uppgifterna. När Caito får frågan bekräftar han att han talat med Leksand så pass länge, men att coronapandemin gjorde att allt drog ut på tiden.

- Jag pratade med klubben omkring den tiden första gången. Det handlade mycket om hur de skulle avsluta säsongen och den slutade med att de blev kvar i SHL vilket är jättebra. Jag tittade på laget genom säsongen, såg spelet, supportrarna och arenan som ser fantastisk ut.

– Vi pratade hela sommaren men covid-pandemin har ställt till det lite. Leksand har dock varit väldigt snälla emot mig och jag kände i ett tidigt stadie att jag ville åka dit.

Vad såg du när du tittade på laget?
– Jag såg många bra spelare och tempot i spelet är det som jag tycker om att titta på. Det kommer att bli en väldigt bra utveckling för mig personligen att spela i en såpass bra liga som SHL.


Hela intervjun med Matt Caito går att lyssna till i Blåvita Krigare's podcast. En kortare version finns ute i din vanliga podcast-app, medan fulla versionen går att lyssna till genom att stötta oss på Patreon.

Väljer du att göra det finns hela avsnittet där från 19 kronor i månaden och du kan också koppla våra Patreon-avsnitt till din vanliga podcast-app.

Klicka här för att stötta oss. Tack på förhand!