Kaskisuo: "Leksand frågade Fille om mig"

08.06.2021

Kasimir Kaskisuo är Leksands nya målvakt.
Leksand har scoutat honom väl - bland annat genom Filip Forsberg.
- Han berättade att de hade frågat honom om mig, säger Kaskisuo till BVK.

Leksand frågade Forsberg om sin nya målvakt. / Foto: Bildbyrån
Leksand frågade Forsberg om sin nya målvakt. / Foto: Bildbyrån

Leksands nya målvakt, Kasimir Kaskisuo, har under det senaste året huserat i Nashville.

Under denna "pandemisäsong" har klubbarna i NHL fått skapa "taxi-squads" som rest med laget och varit redo för spel. Det blev endast en match för Kaskisuo under säsongen och efter att "Preds" åkt ut slutspelet, gick det snabbt för finländaren som snart var klar för en ny klubb: Leksands IF.

Under tiden i Nashville hann Kaskisuo träffa Leksandssonen, Filip Forsberg. En svensk stjärna som finländaren bara hade gott att säga om - och som även i sin tur bara hade gott att säga om Leksand som hockeystad.

- Filip är grym. Han är en av de bästa spelarna i ligan men är fortfarande samtidigt en av de trevligaste killarna, så det är roligt att se. Han lämnade ett gott ord för mig till Leksand och berättade också att det är en bra plats att spela på, säger Kaskisuo i BVK:s podcast.

"Vill inte ställas mot honom"
Kaskisuo berättar att han hängde en del med Filip när svensken var skadad under en period och då tränade tillsammans med spelarna i Nashvilles "taxi-squad".

- Jag vill inte ställas mot honom på träning för han har ett bra skott och är väldigt skicklig. Det var roligt att spela tillsammans med honom och när han var skadad under er period tränade han med oss (i taxi-squad'en) och fick mig att se dum ut med sin skicklighet. Han kommer att vara en bra spelare i NHL under en lång tid.

Vad berättade Fille om Leksand?
- Han berättade att de hade frågat honom om mig och han berättade hur han har haft det när han har spelat där. Han hade bara positiva saker att säga och han verkar ha väldigt starka känslor för supportrarna som samtidigt känner väldigt starkt för honom, vad jag har förstått.

Kaskisuo förväntas anlända till laget i Leksand i augusti.