Förlust mot ett bättre Rögle

27.12.2020

Leksand inledde matchandet efter jul med en förlust.

Rögle kom på besök och när matchen var över hade de vunnit fullt rättvist med 3-1.

- De åkte av sig julmaten snabbare än vad vi gjorde, sade Björn Hellkvist efter förlusten.

Ashton oroar framför Röglekassen. / Foto: Bildbyrån.
Ashton oroar framför Röglekassen. / Foto: Bildbyrån.

Leksand fick sin sista match innan jul inställd då Brynäs hade fått in covidsmitta i sin trupp. Därmed väntade ett elva dagar långt matchuppehåll för masarnas del. När det väl kom igång igen under lördagen, var det gästerna från Ängelholm som kom ut bäst.

Detta var en match där mycket fokus hamnade på båda lagens förstakedjor. Det var dessa som fick tryck offensivt och när vi summerade var det Rögles som vunnit den matchen med två mål mot ett, bägge ifrån Dennis Everberg.

Marek Hrivik var tillbaka i Leksand efter en månads frånvarande på grund av sjukdom. Slovaken visade inga tecken på att behöva någon längre startsträcka för att nå matchtempo, utan gick genast in och var nyttig för sitt lag.

Det var också han - på en vacker passning från Carter Camper - som kunde göra Leksands mål i matchen. Men några fler blev det inte utan Rögle vann till sist med 3-1 och tog revansch på dalalaget efter att ha förlorat mot dem tidigare under säsongen.


Två utropstecken

! Carter Ashton
Leksands senaste nyförvärv gjorde sin första match och fick gå in i andrakedjan tillsammans med Oskar Lang och Patrik Zackrisson. Precis som det brukar vara när spelare kommer till en ny liga för första gången, behöver Ashton få tid på sig att komma in i SHL.

Inte minst med tanke på att han inte spelat hockey på åtta-nio månader. Men trots detta tog han för sig och efter förstakedjan var det faktiskt han som på egen hand skrapade fram de bästa målchanserna.

Han visade från start att han kommer att bidra med tyngd till detta Leksand. En tyngd som laget till viss del saknar.

! Förstakedjan
Det är svårt att blunda för det, det var oerhört fint att se dem tillsammans igen. Det finns många ledare i denna upplaga av Leksands IF, men tvingas jag att välja en, blir det Marek Hrivik.

Han är så komplett som hockeyspelare. BVK har sedan en lång tid tillbaka prisat honom som den bäst kompletta spelaren i föreningen på 2000-talet. Och efter hans imponerande säsong så här långt, finns det ingen som helst anledning att ändra på det.


Två frågetecken

? Zackrisson
Zacke har kommit igång och växt in i den här säsongen. Men i går utgick han efter två perioder med en skada. Nu verkar det inte vara någon fara, utan bara en smäll mot ett lår. Han ska vara redo för Luleå i morgon. Skönt.

? Paajanen
Otto var tillbaka i Leksand efter Channel One Cup-äventyr med det finska landslaget veckan som var innan jul. Där var han bänkad i den förta matchen innan han fick mer speltid i de avslutande två.

I går satt Paajanen som extraforward mot Rögle, men fick till sist ihop 8,5 minuts istid. Den inför säsongen lovordade finländaren har inte kommit till sin rätt i Dalarna och nu går juniorer som Jesper Kandegård och Isak Rosén även dem före honom.

Är Paajanen kvar i Leksand säsongen ut? Det ser inte så ut. Den här situationen är ohållbar.


Matchfakta
LIF-RBK 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
Skott: 27-25 (10-14, 6-9, 11-2)
Utv-min: 2-4 (2-0, 0-0, 0-4)
Tekningar: 38-23 (13-9, 14-9, 11-5)

0-1 (03.30) Dennis Everberg (Ryfors, Zaar)

0-2 (24.03) Dennis Everberg (Ekeståhl-Jonsson, Seider)
1-2 (30.30) Marek Hrivik (6) (Camper, Caito)
1-3 (34.30) Adam Tambellini (Sjögren)

Inga mål i den tredje perioden