Gör Agge redo för strid, Björn

15.04.2021

Det är vinna eller försvinna.
Leksand behöver tyngd, bli jobbigare att möta och trycka in fler naglar i ögonen på örebroarna.
Då är August Berg perfekt. Gör Agge klar för strid, Björn. Vad har du att förlora?

August Berg. | Foto: Bildbyrån
August Berg. | Foto: Bildbyrån

Leksand har blivit totalt utspelat i två av de tre matcherna man hittills mot Örebro.
Masarna har startat bra i matcherna, inte fått utdelning, släppt in ett mål – och sedan fallit ihop som ett korthus. 1-6, 1-7 (och 1-2) vilket ger 3-15 i målskillnad på 180 minuter ishockey.
Fullständig förnedring, om vi ska vara riktigt härliga.
Om Leksand nu ska spela vidare efter i kväll, måste man börja vinna matcher, annars är säsongen slut. Och jag skulle vilja se ett Leksand möblera om lite i sina kedjor.

Alla är tillgängliga
När BVK pratade med Thomas Johansson inför match tre ville han inte ge någon kommentar alls kring Carter Camper och hans status. Men han berättade däremot att övriga spelare är tillgängliga.
Daniel Trkulja och August Berg har bara suttit läktare så här långt.
Jag skulle vilja se den sistnämnde få speltid – som forward.
Under grundserien gick det upp och ner för våra juniorer i Jesper Kandergård, Emil Heineman och Nils Åman. Det är inget konstigt i det, det är så det är när man är så pass unga som dessa tre.
Men i slutspelet har det blivit ”något annat” och än tajtare matcher. Då har dessa tre spelare – på olika sätt med varierande mycket speltid – dessvärre försvunnit än mer i matcherna.

Kan reta gallfeber
Det är här jag skulle vilja ha in August Berg och gärna tillsammans med Otto Paajanen och Carter Ashton. Det var under några omgångar i grundserien som Agge fick gå in tillsammans med dessa herrar och stå för ett riktigt hårt jobb.
Sätt ihop den här kedjan och ge dem ett enda uppdrag: Att smälla på. Och kan man därifrån skapa målchanser ska man givetvis göra det. Man har tyngden för att ta sig in på mål.
Kapten Zackrisson tog Heinemans plats i förstakedjan i går vilket gav effekten i att det hände lite mer framåt. Fortsätt med den, låt slutspelets bästa blåvita kedja med Karlsson, Knuts och Forsberg vara intakt och så in med Agge med Otto och Carter.

Ingenting att förlora
Efter den otäcka smällen där Mirco Müller brakade in i sargen i går, sa Björn att laget ska spela för #23 och att det kommer att göra ont att möta Leksand under denna torsdagskväll.
Det går för mig inte att tolka det på annat sätt än att en fysiskt stark Berg ska vara en del av den matchplanen.
Gör August redo för strid, Björn. Du har ingenting att förlora.