Hrivik och Paajanens avstängningar förlängs

24.08.2020

I mötet med Frölunda i Strömstad hettade det till.

Otto Paajanen hamnade i gurgel med Frölundas Mats Rosseli-Olsen och droppade ena handsken till isen. Som tredjeman kom Marek Hrivik in och ska ha riktat könsord mot norrmannen.

Nu stängs båda spelarna av ytterligare.

Marek Hrivik | Foto: Jesisca Ström
Marek Hrivik | Foto: Jesisca Ström

Marek Hrivik blev automatiskt avstängd mot Färjestad, vilket var Leksands andra match i Strömstad. Nu står det klart att slovaken stängs av ytterligare.

Hrivik är nu avstängd till den 27:e augusti - dagen då Leksand spelar sin nästa träningsmatch, detta mot Oskarshamn. Det är därmed en match som Hrivik missar.

Hrivik ska ha uttryckt könsord mot Rosseli-Olsen och sagt "f*cking p***y".

Disciplinnämnden skriver:

"Att använda ett sexistiskt kränkande uttrycksformer är inte accepterat inom svensk ishockey och det åligger spelare att vara medveten om gällande regelverk. Marek Hrivik har genom sitt sätt att uttrycka sig gjort sig skyldig till en bestraffningsbar "unsportsmanlike conduct". Förseelsen bör leda till en kortare avstängning."

Otto Paajanen får en än längre avstängning. Detta fram till den 3/9, vilket innebär att han missar matchen mot Oskarshamn och mot Malmö just den 3 september.

Försvarar Hrivik
På Twitter kan man i en tråd där Rosseli-Olsen varit taggad, se hur han försvarar Marek Hrivik och är inne på att "p***y" i det här fallet betydde "fegis" och ingenting annat.