Dubbla nyförvärv presenterade

04.06.2021

Kan det vara det bästa målvaktsnamnet som någonsin spelat i klubben?
Det tål kanske att diskuteras.
Men klar för Leksand är han, den 27-åriga målvakten, 
Kasimir Kaskisuo.
Dessutom presenterades även en forward som det inte pratats om i media.

Kasimir Kaskisuo, här i Toronto. / Foto: Bildbyrån
Kasimir Kaskisuo, här i Toronto. / Foto: Bildbyrån

Det har läckt ut några namn som funnits med på GM Thomas Johanssons lista över potentiella målvakter att ta över förstaspaden efter Janne Juvonen.
Ett par amerikaner, en stekhet Lasse Johansson - och så finländaren, Kasimir Kaskisuo.
Den 27-åriga målvakten har två NHL-matcher på meritlistan, en för Toronto och en för Nashville. Mest har han under de senaste åren huserat i AHL. Nu kommer Kaskisuo till Sverige och Leksand för ett nytt äventyr.
- Jag ser mycket fram emot att ta nästa steg i min karriär i Leksands IF. Jag är säker på att det är en perfekt plats för mig där jag kan utmana mig själv och spela i ett av de bästa lagen i SHL, säger han till LIF:s hemsida.

ETT COOLT NAMN TILL
Men det var inte bara Kaskisuo som presenterades klar för Leksand under dagens LIF-TV-sändning. Tittarna bjöds också på en videohälsning från den 27-åriga forwarden, Justin Kloos.
Amerikanen kommer senast från spel med Torpedo i KHL där han under säsongen 20/21 stod för 20 poäng (11+9) på 48 matcher.
- Justin är en spelare som kommer hjälpa oss väldigt mycket i spelet med puck. Han har ett bra spelsinne, bra skridskoåkning en härlig arbetsmoral. Justin trivs med vara inne i hettan framför motståndarmålet, säger GM Thomas Johansson om sitt nyförvärv på forwardssidan.

Kloos ansluter alltså från klubben som Marek Hrivik lämnade Leksand för. Bägge dessa herrar har skrivit på kontrakt över de närmst kommande två säsongerna.