KHL-forward förstärker Leksand

08.12.2020

Ett skadeskjutet Leksand får förstärkning.

Den 29-åriga Carter Ashton ansluter till Dalalaget och har skrivit på ett kontrakt för resterande delen av den här säsongen.

Carter Ashton i Toronto. | Foto: Global Hockey
Carter Ashton i Toronto. | Foto: Global Hockey

När Leksand besegrade Luleå i den senaste SHL-omgången gjorde man det utan sex ordinarie spelare. Sjukdomar och skadekänningar har skapat ett manfall i Leksands trupp.

GM Thomas Johansson har under en tid sökt förstärkning inte minst till forwardsuppsättningen och nu har han hittat ett namn.

Det handlar om den 29-åriga kanadensaren Carter Ashton som senast kommer från spel med Dinamo Riga. Ashton har de senaste fem säsongerna hållit till i KHL.

”Bra storlek”
Det som framför allt sticker ut kring Ashton är hans storlek. Leksand får här in en powerforward på inte mindre än 194 cm och 95 kg.

– I Carter Ashton får vi en spelare som har bra storlek, besitter bra skridskoåkning och som vill ta pucken till målet. Han är stark runt målet och vid sargerna, och använder sin fart och kraft för att ta sig in mot motståndarmålet genom att bryta sig förbi motståndarna, säger Johansson.

Carter Ashton:

– Jag är väldigt spänd på att få komma till en så historisk förening som Leksands IF, och jag har hört mycket gott om både organisationen och människorna i Leksand. Det blir min första tid i Sverige, så det ska bli extra kul.