Klart: Karlberg till Hästen

30.07.2020

"Ser honom som en powerplay-spelare"

Tidigare i maj bekräftade Leksand att Marcus Karlberg kommer att lånas ut till Hockeyalllsvenskan under den kommande säsongen.

Nu har klubben meddelat att det handlar om laget som det tidigare spekulerats kring, nämligen Vita Hästen. 

Mackan Karlberg till Hästen / Foto: Jessica Ström
Mackan Karlberg till Hästen / Foto: Jessica Ström

– Marcus besitter många vassa kvalitéer, och för att han ska utvecklas vidare som hockeyspelare behöver han få så mycket speltid och förtroende som möjligt, sa GM Thomas Johansson om Karlberg i maj.

– Utifrån det har vi gemensamt med Marcus kommit fram till att det bästa för honom är att lånas ut under den kommande säsongen. Ambitionen är att hitta en bra position för Marcus i Hockeyallsvenskan. 

"En framtidsforward!"
Vita Hästens huvudtränare och GM Tony Zabel talar gott om sitt tillskott nu när Karlberg äntligen är presenterad efter att länge varit en svagt bevarad hemlighet.

– Det är en framtidsforward! Jag gillar det jag ser i Marcus. Speedig forward, irrationell. Han ska kunna vara med och bidra med att göra poäng, säger Zabel till klubbens hemsida.

– Han är rightare med ett bra skott, jag ser honom som en powerplayspelare. Sen gäller det förstås att ha tålamod med de här unga killarna, fortsätter Zabel.

I Vita Hästen blir Marcus Karlberg lagkamrat med den tidigare Leksandsfostrade backen, Jakob Stöffling, som gått till Hästen permanent.

Hästen har i dag, 30 juli, blott tio spelare under kontrakt genom tre målvakter, tre backar och fyra forwards.