Klart: Véronneau är leksing

21.04.2021

Leksands första nyförvärv har landat.
Max Véronneau, tidigare i Oskarshamn, är klar. 
– Jag är väldigt glad att få komma till Leksand, säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

Véronneau här mot Leksand – nu klar för Leksand. / Foto: Bildbyrån
Véronneau här mot Leksand – nu klar för Leksand. / Foto: Bildbyrån

Det var Aftonbladet som första skrev om ryktena.
Att Max Véronneau – som gjort bra ifrån sig i Oskarshamn under 20/21 – nästa säsong skulle spela med SHL-konkurrenten Leksands IF.
Senare under grundserien gick Véronneau ut och gjorde något så sällsynt som att bekräfta nyheten för en av de småländska lokaltidningarna.

Skrivit tvåårskontrakt
Nu när säsongen är över för både Oskarshamn och Leksand har bägge lagen börjat se över sina trupper. Oskarshamn gick ut på sin hemsida och berättade att en rad spelare lämnar klubben och då tog det inte lång tid innan Leksand gick ut och bekräftade värvningen av Véronneau som skrivit på ett tvåårskontrakt.

Thomas Johansson om den första klara pusselbiten för säsongen 21/22:
– Max har gjort ett stort avtryck i Oskarshamn. Han är en skridskostark spelare som kan skapa farliga situationer på egen hand. Han har dessutom ett bra skott, gott målsinne och en utmärkt blick för spelet, säger Thomas Johansson.

 Véronneau själv om övergången:
–  Jag är väldigt glad att få komma till Leksand. Jag har inte hört så jättemycket om Leksand än, men jag har fått veta att supportrarna är exceptionella och jag ser fram emot att lära mig mer om föreningen och byn. Jag är en bra skridskoåkare som gillar att anfalla med fart.