Leksand bojkottar Minsk

21.05.2021

Leksand väljer att inte åka till Minsk för CHL-spel.
- Vi är inte ute efter att utesluta Yunost Minsk från CHL och kommer möta de på hemmais precis som alla andra lag, säger Leksands ordförande, Claes Bergström.

Leksands IF väljer att inte resa till Minsk. / Foto: Bildbyrån
Leksands IF väljer att inte resa till Minsk. / Foto: Bildbyrån

Leksands IF ska ut och spela hockey i Europa.
När Champions Hockey Leagues gruppspel lottades i veckan, hamnade Leksand i en grupp tillsammans med Trinec (Tjeckien), Fribourg-Gottéron (Schweiz) och Yunost Minsk (Belarus).

Efter möten under fredagen har det dock beslutats att Leksand inte kommer att resa till Minsk. Det utspelar sig oroligheter i Belarus som bland annat gjort att hockey-VM tagits ifrån dem och endast spelas i Lettland.

"Inte spela match i Minsk"
Detta la en grund för Leksand att ta beslutet att inte resa dit.

- Internationella Ishockeyförbundet har tidigare tagit beslutet att inte spela herrarnas A-VM i Belarus, och i dagarna har även det internationella skidskytteförbundet IBU flyttat höstens planerade premiärtävling från Belarus, säger klubbens ordförande Claes Bergström och fortsätter:

- Utifrån den informationen vi har att ta ställning till ser vi ingen anledning att göra någon annan bedömning än dessa aktörer när det kommer till idrottsevenemang på Belarusisk mark, och vi har därför beslutat att Leksands IF inte kommer att spela någon match i CHL på plats i Minsk. Vi är inte ute efter att utesluta Yunost Minsk från CHL och kommer möta de på hemmais precis som alla andra lag, säger Leksands IF Ishockey ABs ordförande Claes Bergström.

Läs mer på Leksands IF:s hemsida.