Leksand går plus från tuffa säsongen

16.06.2021

Corona gjorde att vi supportrar inte fick gå på ishockey.
Därför har föreningen ihop med bland annat supportrar och sponsorer fått arbeta på andra sätt för att få ihop ekonomin över 20/21. Och när den nu summeras, kan vi konstatera att Leksands IF går med vinst.

Leksands IF gick på plus - mycket tack vare supportrarnas stöd. / Foto: Bildbyrån.
Leksands IF gick på plus - mycket tack vare supportrarnas stöd. / Foto: Bildbyrån.

När Brynäs presenterade sina ekonomiska siffror för säsongen 20/21 under gårdagen, kunde vi konstatera att Gävleklubben gått back med inte mindre än 23 miljoner kronor.

En oerhört tung siffra att försöka ta in under en för alla klubbar jobbig säsong. Det är också en bra jämförelse när Leksands IF nu under onsdagen presenterade sina siffror - där man går med plus.

Plus 1,7 miljoner
Klubben skriver bland annat detta på sin hemsida:

"Ekonomiskt har verksamhetsåret 2020/2021 resulterat i ett resultat på +1,7 miljoner kronor före skatt. Motsvarande resultat för verksamhetsåret dessförinnan, 2019/2020, var +1,6 miljoner kronor. Det egna kapitalet står sig fortsatt starkt och landar efter verksamhetsåret på 21,3 miljoner kronor."

- De prognoser som gjordes i mars förra året var mycket dystra, men alla initiativ i och runt föreningen har under året varit fantastiska och helt avgörande för att ekonomin fortsatt är stabil. Vi ska heller inte glömma att stöden från Riksidrottsförbundet varit mycket viktiga för oss, säger Andreas Hedbom.