Leksands buss får vila – flyger till Malmö

21.09.2020

Skellefteå bussade 70 mil till Leksand för SHL-premiären.

Leksand hade gärna gjort detsamma ner till Malmö – men det redan bokade flyget gick inte att boka av.

– Vi var lite försent ute, säger Leksands GM Thomas Johansson till BVK.

Leksand och Cehlárik låter bussen vila – flyger till Malmö. | Foto: Mattias Engström & Jessica Ström
Leksand och Cehlárik låter bussen vila – flyger till Malmö. | Foto: Mattias Engström & Jessica Ström

I dessa pandemitider blöder SHL-klubbarna ekonomiskt och varje sätt att spara pengar på är välkommet. Man får vrida och vända för att hitta ekonomiskt hållbara lösningar och en av dem är att åka buss i stället för att flyga till längre bortamatcher.

Ett bra exempel på det var när Skellefteå bussade sina åtta timmar ner till Leksand för lördagens SHL-premiär. Nu ska Leksand göra en lika lång resa ner till Malmö – men inte på vägarna utan i luften.

– Vi flyger ner och upp gör vi, samma dag, säger Leksands GM Thomas Johansson till BVK.

Fanns det några tankar på att spara in lite pengar här?
– Det gjorde det, absolut. Problemet var bara att matcherna från början låg så att vi skulle ha spelat tisdag-torsdag. Spelar vi så tajt vill vi gärna komma hem så snabbt som möjligt, med tanke på att det är en resa på många timmar med buss till Skåne. Men nu flyttade vi Djurgårdsmatchen och då kunde vi inte boka av flyget, säger Johansson och fortsätter:

– Utifrån själva grundschemat var Malmö en resa vi skulle flyga upp och ner, men när vi sedan flyttade matchen mot Djurgården blev det så att vi kände att "oj, nu behöver vi kanske inte ha charterflyget", för då spelade det ingen roll när vi skulle komma hem. Men då hade vi redan passerat möjligheterna att få tillbaka pengar på det redan bokade flyget.

Möter Örebro 1/10
Leksand flyger ner till Malmö under tisdagen och hem igen samma kväll efter matchen.

– Tankarna fanns att spara på pengarna, men vi var lite försent ute på grund av sent flyttad match, avslutar Johansson.

Leksand hade behövt boka av flyget 21 dagar innan flygresan.

Leksands nästa match efter mötet med Malmö under tisdagen, är först den 1 oktober när Örebro kommer på besök till Tegera Arena. Då får vi förhoppningsvis se minst 500 personer i publiken i stället för 50 som rekommendationerna från FHM säger nu.