Leksands herrlag byter lagkapten

13.08.2020

Byter nummer – och bokstav.

Martin Karlsson har varit lagkapten i Leksands IF:s herrlag under tre säsonger. Men på grund av familjeskäl byter man ny kapten. Ny sådan blir i stället Patrik Zackrisson.

Det är Aftonbladet som kommer med dessa uppgifter.

Martin Karlsson har tillsammans med sin sambo Linnéa haft en omtumlande vår. Detta då deras son Alve föddes 14 veckor för tidigt.

- Han var så liten och skör och fick ligga med andningshjälp. Vid en operation var det bara timmar ifrån att han klarade sig, sa Martin Karlsson till Aftonbladet i juli.

Sedan sonen föddes har familjen bott på sjukhuset. Detta har gjort att Martin Karlsson nu enligt Aftonbladet, i samförstånd med klubben, valt att släppa sitt C på bröstet.

"Funnits med i vågskålen"
Ny kapten blir rutinerade Patrik Zackrisson.

- Det som hänt med Karlsson har funnits med i vågskålen. Och vi vet inte hur det kommer se ut framåt för honom. Tränarna har valt ut den nya lagkaptenen, säger sportchefen Thomas Johansson till tidningen.

Nytt för "Zacke" blir inte bara C:et på bröstet utan också numret. Detta då han bytt ut sitt nummer 26 från förra säsongen (som Patrik Norén för övrigt tagit över) och nu kör med sin mer klassiska #9.

Leksands första träningsmatch spelas på tisdag nästa vecka mot Örebro i Hällefors.