Véronneau: ”Skulle vilja ha honom till Leksand”

11.05.2021

Han har lirat med NHL-stjärnor som Matt Duchene och Mark Stone.
Men det är en annan spelare Max Véronneau lyfter fram som den bästa han spelat med – och skulle kunna se honom ta plats i Leksands lagbygge i SHL.
– Han är en riktigt bra spelare och vi spelade bra tillsammans, säger Véronneau till BVK.

Veronneau skulle gärna se Princeton-kamraten i Dalarna.
Veronneau skulle gärna se Princeton-kamraten i Dalarna.

Det är i det senaste avsnittet om BVK:s podcast som lagets hittills enda nyförvärv Max Véronneau är gäst.
Där berättade den kanadensiske forwarden bland annat om vilka som är de bästa spelarna som han har hunnit spela med hittills under karriären.

Föga förvånande lyftes några namn fram från tiden i Ottawa. På sina hittills 16 matcher i världens bästa liga, har Max hunnit spela tillsammans med några riktigt tunga namn som bland andra Matt Duchene och Mark Stone. Eller två andra exempel som han själv lyfte fram i intervjun.
– Jag hann spela med några riktigt bra spelare i Ottawa som till exempel (Brady) Tkachuk och (Thomas) Chabot, de är väldigt bra precis som alla andra som tar plats i NHL.

Men på frågan vem som varit bäst, väljer Max att lyfta fram ett lite oväntat namn.
– Det finns en spelare som jag älskade att spela tillsammans med och det var min lagkamrat på college, Ryan Kuffner. Vi spelade tillsammans i Princeton i fyra år och två år före det även under juniortiden. Han är en riktigt bra spelare och vi spelade bra tillsammans.

Huserat i Tyskland
Kuffner är en 24-årig kanadensisk forward som den senaste säsongen spelade för ERC Ingolstadt i den tyska högstaligan. Detta var hans första säsong utanför spel i Nordamerika.

På 31 grundseriematcher blev det 14 poäng (7+7) för Kuffner.
Ingolstadt som lag slutade trea i den södra divisionen och tog sig i slutspelet till semifinal innan man åkte ut mot senare mästarna, Eisbaren Berlin. I slutspelet stod Kuffner för två mål och tre assist på fem matcher.

Véronneau skulle gärna vilja se sin gamla radarpartner i Sverige och SHL.
– Ja, absolut. Skulle jag kunna få honom att komma till Leksand skulle det vara jättebra.


Spontana tankar från BVK är att Leksand letar nyförvärv på en än högre hylla än där Kuffner befinner sig. Men samtidigt, en personkemi mellan spelare ska aldrig underskattas.