Mycket gick fel när Leksand föll i Småland

15.10.2020

En konstig utvisning på Marek Hrivik.
En bortdömd kvittering från Otto Paajanen.
Leksand hade inte med sig marginalerna i Oskarshamn.

Här är BVK:s spaningar efter IKO-LIF 5-2


Leksands tre bästa

1️⃣ Calle Själin
Det är väldigt roligt att kunna konstatera att Själin gör en prickfri match i Småland. Östersunds-Calle blir bara bättre och bättre och alltmer given bland Leksands topp-sex-backar ju längre säsongen lider.

Han är rejäl i sitt spel, låter inte många gå förbi honom efter dumpade puckar och vinner sina dueller. Calle går från klarhet till klarhet.

2️⃣ Janne Juvonen
Det kanske kan ses som märkligt när han släpper fyra och stannar på 88,57% i räddning. Men faktum är att Juvonen var bra och stod för flera fina parader.

Inte minst i den andra perioden efter Oskarshamns tidiga mål, när hemmalaget tog över och tryckte på för att utöka sin ledning ytterligare.

Så ingen skugga ska falla på Janne.

3️⃣ Carter Camper
Det finns många man kan plocka med här, men Carter kliver ändå av som tvåmålsskytt. Snyggt PP-mål som inledde matchens målskytte och styrning till 2-2.


Olycklig 2+2:a på Hrivik

Det blir en vad som skulle visa sig matchavgörande sekvens i slutet av den andra perioden.

Detta när Marek Hrivik fastar i en IKO-spelare i kamp om pucken, tappar balansen, faller och i fallet slår upp sin klubba i ansiktet på en motståndare.

Blodvite. 2+2.

”Ansvar över din egen klubba” fick en ny betydelse. Detta gäller alltså även om du blir omkullknuffad av en motståndare.

Vad gäller om en motståndare tar din klubba och trippar en medspelare. Får han med sig en tvåa då? Det ska SHL enligt uppgifter diskutera vid nästa domarmöte...

Se situationen här.


Ahnelöv tillbaka

Och genast kändes Leksands försvarsspel mycket stabilare, mer gediget, mer komplett. Han är en klassback i SHL, Leksands #55.

Hoppas det kändes bra för Jonas, att hjärnspökena höll sig borta. Han såg ut att ha roligt där ute. Hoppas att det var så det kändes också.


Skulle akta sig för boxplay...

... för där är Oskarshamn livsfarliga.

De straffar Leksand i den fyraminutaren på Hrivik samt i inledningen av andra när de får spela fem-mot-tre länge. Sådant hade Leksand inte råd med den här matchen (som i många matcher).

Oskarshamn var på 40% PP inför – och där står man kvar.


Knuts och Karlssons bästa match

Man får se dem som en enhet och sedan är tredjelänken lite mer öppen.

Som par var detta deras bästa match den här säsongen och sett till öppna chanser man skapade borde man faktiskt gjort mål.

Knuts har pratat om att man varit lite anonyma och missnöjda med tidigare insatser. Denna var bra, det var bara ett mål som hade varit fint att kröna det hela med.


Matchfakta
Oskarshamn - Leksand 5-2 (0-1, 3-1, 2-0)
Skott: 36-25 (10-12, 16-7, 10-6)
Utv-min: 8-16 (2-6, 6-8, 0-2)
Tekningar: 32-33 (10-12, 15-12, 7-9)

0-1 (18.01) Carter Camper (Hrivik, Zackrisson) PP1

1-1 (20.48) Pontus Näsén (Zajac, Rosdahl) PP1
2-1 (25.17) Filiph Engsund (Zajac, Ordos)
2-2 (37.27) Carter Camper (Själin, Hrivik)
3-2 (38.31) Pontus Näsén (Zajac, Kelleher) PP1

4-2 (47.03) Filip Karlsson (Samuelsson, Näsén)
5-2 (56.07) John Dahlström (Samuelsson) öppen kasse