Nordsäter lånas ut till Hockeyallsvenskan

17.01.2021

Det har blivit mindre och mindre istid för Lucas Nordsäter.

Nu står det klart att han lånas ut till hockeyallsvenskan för spel med Södertälje för resterande delen av den här säsongen.

– Den Lucas vi har sett är för gedigen och bra i sitt spel för att säga nej till, säger Södertäljes sportchef, Mikael Samuelsson.

Nordsäter förstärker SSK. | Foto: Bildbyrån.
Nordsäter förstärker SSK. | Foto: Bildbyrån.

– Eftersom vi haft svårt att ge Lucas speltid under en längre period, och han är en ung spelare under utveckling, så har vi tillsammans kommit överens om att han spelar med Södertälje SK under resten av säsongen.

Detta säger Thomas Johansson till Leksands hemsida.

Nordsäter har varit ombyt till match vid 25 tillfällen den här säsongen och hans istid ligger i snitt på knappa 8,5 minut per match.

”För bra för att säga nej”
Men på slutet har det i konkurrensen blivit än färre matcher för den talangfulle backen. Nu blir det SSK för resterande delen av den här säsongen för Lucas.

– Vi tycker vi har en bra backuppsättning som läget är nu, men den Lucas vi har sett är för gedigen och bra i sitt spel för att säga nej till. Han är lugn och sansad i sitt spel med puck, han har en bra skridskoåkning och en bra blick för spelet ute på isen, säger sportchef, Mikael Samuelsson.

Nordsäter har kontrakt med Leksand över säsongen 21/22.