Önskelistan: 10 potentiella topp-topp-forwards

06.08.2020

"Topp-topp-spelare".

Det är vad GM Thomas Johansson vill få in till sin forwardssida som sina sista pusselbitar i lagbygget inför säsongen 20/21.

BVK:s Patrik Gunnarsson har här bjudit "Tjomme" på sin önskelista där vi hittar både tidigare SHL-bekantingar och vad som säkerligen för många är några okända namn.

OBS: BVK ser inte samtliga av dessa tio namnen som logiska värvningar, det är en önskelista. Men med det sagt har Tjomme gått in och överraskat tidigare. Vem hade trott på ett nytt kontrakt på Marre Hrivik, exempelvis? 

Topp-topp-namn för Tjomme att ha koll på, menar Gunnarsson.
Topp-topp-namn för Tjomme att ha koll på, menar Gunnarsson.

VI KÖR - GUNNARSSONS ÖNSKELISTA:

Matt White - Neftekhimik Nizhnekamsk
Kanske inte en trolig värvning. Kortväxt och tung ytter som har tagit sig från AHL via tyska ligan till KHL där han stod för fina poäng i vintras och vann poängligan i ett lag på nere halvan. Söker nog mer utmaningar i öst men är definitivt en topp-topp-spelare.


Ty Rattie - Torpedo Nizhy Novgorod
Här har vi en klass-spelare. Kom till KHL från en 50-matcherssäsong i Edmonton Oilers och håller hög klass. Bytte dock klubb mitt i säsongen och en förhoppning i en sådan värvning är att han vill ha lite lugn i tillvaron då han pendlat mellan flera lag i NHL, AHL och KHL senaste säsongerna. Bra ålder och rightskytt.


Ryan Lasch - Frölunda
Kanske det näst mest väntade namnet på listan. Alla vet vad Ryan Lasch kan göra. Ryktas både till alplandet och en förlängning i Frölunda. Men säg vilket av de 14 SHL-lagen som inte har Lasch på sin önskelista. Drömspelare.


Ryan Stoa - Örebro
Oerhört förvånande att han inte fick förlängt i Örebro. Därför borde Tjomme hugga direkt på denna center, som dock även kan spela vinge. Målskytt som var en bristvara förra året. Var hack i häl på Bromé i poängligan som sedan gick till NHL.


Shane Harper - Örebro
När vi ändå är inne på nordamerikaner som lämnar Örebro så kan vi ju lägga till ännu en målskytt därifrån. Två säsonger i SHL, kan Sverige. Vi kan ju hoppas att han vill fortsätta i Svea Rike. Även denna kille är rightare, och har en bra bössa som kan användas på många olika sätt.


Curtis McKenzie - Chicago Wolves
Ett oväntat namn kanske. Vem är han tänker du? Men här har vi en kille som kan tänkas vilja testa på ett Europaäventyr. Hans kontrakt med Vegas Golden Knights går ut och 29-åringen har sedan har plockades upp i free agency huserat enbart i AHL utan att bli uppflyttad. Assisterande lagkapten så har ledaregenskaper och har också gjort 96 poäng på 132 matcher. Bra siffror.


Jacob de la Rose - St. Louis Blues
Drömnamnet såklart. Hans kontrakt med St. Louis går ut. Troligen vill han säkert fortsätta i NHL då han varit bofast i NHL de senaste tre säsongerna. Ingen poängspelare i NHL, snarare en rollspelare, och kanske vill ta chansen att bli en ledande spelare i det laget som han slog i genom i. Kommer gå in i nästa omgång i NHL-slutspelet med Blues.


Michael Raffl - Philadelphia Flyers
Man får drömma fortsatt va? Det får man. Då plockar vi hem Österrikaren också. Även hans kontrakt går ut efter denna säsong. Han kommer, som JDLR, spela slutspel med Flyers nu. Slog ju i genom med dunder och brak i Leksand för sju år sedan. Gör stadiga poäng i NHL. Bör bli kvar i NHL men drömma får man som sagt.


Rhett Rakhshani - Frölunda
Här har vi en kille vi snart nästan kan kalla svensk. Har med all säkerhet byggt sig ett liv i Sverige efter åtta(!) säsonger på svensk mark. En stabil poängmakaren på cirka 30 poäng per säsong och en rutinerad kille som vet vad som krävs.


Joe Whitney - Linköping
Liten leftare som vet var målet finns. 32-åringen har haft två bra säsonger i Linköping och kan helt klart vara en injektion i Leksand.


Bubblare: Brendan Shinnimin - Växjö Lakers
Hatad av motståndarfans, älskad av de egna. Känns det igen? Behövs denna spelartyp så är Shinnimin praktexemplet. En Matt Carey 2.0 om du så vill. Gör allt för att vinna och kan även göra poäng. Orosmoln i många utvisningar och det faktum att han fick gå från Växjö trots ett år kvar på kontraktet.