Enormt engagemang kring insamlingen

09.08.2020

373 825 kronor för att få in Cehlárik första dygnet.

Det är vad som kom in till Leksands IF via Superstars insamling det första dygnet, detta meddelar klubben via sina sociala medier.

I samband med att Leksand värvade den 32-årige amerikanen tidigare i veckan, meddelade GM Thomas Johansson att man även är intresserade av att värva slovaken, Peter Cehlárik.

I samband med detta gick supporterföreningen Leksand Superstars ut och startade en insamling för att hjälpa klubben med att kunna värva den slovakiska stjärnan.

När det nu gått ett dygn av insamlingen, har klubben gått ut och berättat att man så här långt fått in nästan 374.000 kronor.

Tre miljoner i Gävle
En siffra som kan vara svår att sätta i perspektiv för någon utifrån som inte är insatt i ekonomiska frågor, varken för Leksands IF eller generellt.

Men om vi tillåter oss själva att göra en liten jämförelse, gick Brynäs tidigare ut med en insamling för att kunna värva Patrik Berglund och Simon Bertilsson.

Brynäs fick där in lite över tre miljoner kronor på åtta dagar från supportrar och partners. Ett resultat som gjorde att Gävleklubben fick möjligheten att värva spelarna i fråga.

Nu gäller det bara en spelare i Leksands fall, men där det utan en extern finansiär kommer att behövas än mer pengar från lagets supportrar för att kunna landa Cehlárik.

Leksands jakt på en extern finansiär inleds under kommande vecka.