PODD: Den stora truppgenomgången

17.09.2020

Det är nu bara ett par dygn kvar till premiären.

Och som traditionen säger är det då dags att gå igenom truppen med den som har byggt den. Och för andra året är det GM Thomas Johansson som gästar oss.

Det var under tisdagskvällen som Thomas Johansson slog sig ner för att över Skype berätta för oss hur han har tänkt när han byggt laget som lördag tar emot Skellefteå i SHL-premiären.

Vi inledde dock att prata om fjolåret. En turbulent säsong för Leksands IF som innehöll långa förlustsviter, ett tränarbyte – och en pandemi (som för hela ligan) som satte stopp för allt spel.

Vad har hänt sedan dess och hur har tiden varit? Jo, även den ganska turbulent, menar Johansson, som berättar om de tyngsta smällarna: Om att vara först ut med uttalanden om att få säsongen avslutade på förtid och hela Modo-soppan med Björn Hellkvist.

Truppgenomgången
Men sedan kom vi också till det som var huvudnumret i detta avsnitt, nämligen truppgenomgången! Position för position, spelare för spelare, fick Tjomme lägga ut orden och berätta hur han tänkt.

Bland annat får vi höra honom berätta om målvaktsparet som är intakt från fjolåret trots att det egentligen inte var någon av dem som imponerade. Om nyförvärven som spetsat till lagets offensiv och vad han tänker på den föryngrade backsidan.

Detta och mycket mer får ni ta del av i det över två timmar långa avsnittet med Thomas Johansson.

Lyssna kan ni göra genom att stötta oss på Patreon från 17.50 kr i månaden.

Vill ni göra det tar ni er dit igen om att klicka här.

Stort tack!