Sju spaningar: LIF-FBK 2-3

21.08.2020

Leksand förlorar mot Färjestad med 2-3 – här är BVK:s sju spaningar från matchen.

Masarna kommer tillbaka starkt efter ett tungt 0-3-underläge, men orkar inte hela vägen för att få med sig minst en poäng från Strömstad. Vad var bra och vad är ett frågetecken?

Matt Caito målskytt | Foto: DT
Matt Caito målskytt | Foto: DT

+ Peter Cehlárik
Det är svårt att inte hylla Leksands spetsvärvning efter hans första insatser i Leksand. Han är inblandad i mycket, vill ha pucken, jobbar bra i egen zon. Han kommer tillföra mycket.

+ Lagmoralen
Knuts, Karlsson, Forsberg, Hrivik, Ritola. Alla saknades de i den här matchen och är spelare som går rakt in i det ordinarie laget när alla är hela. Leksands insats som var bra blir med det än bättre.

+ Powerplay-spelet
Det gav ett mål och kunde gett fler. Såg ni hur Leksand redan nu har fått upp ett bättre pucktempo i sina numerära överlägen än vad man hade på hela förra säsongen? Cehlárik fördelar mycket puck, bladen är vända inåt banan och överallt finns hot för avslut. Leksand var en ribbträff från 3-3.

+ Backmål
Det var väl inga projektiler, men att spräcka målnollor redan på försäsongen kan betyda mer än vad man tror. Vi har sett det förr; producerande spelare som inte fått det att lossna och sedan haft det med sig in i grundserien. Mål i kväll på Matte Göransson och inte minst Matt Caito som är här som en tänkt poängback. Bra.

+ The Youngsters
Nils Åman och Emil Heineman har startat den här försäsongen som leksingar hade hoppats på. De ser ut att ha haft en bra sommar i gymmet, spelar bra hockey och hittar varandra väldigt bra på isen - precis som i J20. Man hotar tillsammans även på SHL-nivå.

- Är det skador?
Det är lite oroligt nu. De ovan uppräknade forwardsen (minus Hrivik som var avstängd) plus Frallan som klev av med känningar. Är det skador, eller klassiska försäsongsskavanker? Låt oss hoppas på det sistnämnda.

- Lätta mål
Det är väl så här det kan se ut på försäsongen, att det slarvas lite och blir en och annan bjudning. Men Leksand fick känna på hur det är att bjuda på chanser till ett lag som direkt tar vara på dem. Lite som i går mot Frölunda. Man släpper ytan framför eget mål och pang-pang-pang. 0-3.