”Skiter i poängen – allt handlar om att Camper är okej”

19.11.2020

Leksand förlorade hemma mot Linköping.

Men än tyngre var att man även förlorade Carter Camper.

Jag skiter i poängen, nu handlar allt om att Camper är okej.

Carter Camper i smärtor efter slashingen. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån
Carter Camper i smärtor efter slashingen. / Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån

Leksand gick för tredje raka segern hemma mot Linköping.

En sömnig förstaperiod, en bättre andra och en stark tredje borde ha räckt till mer än en poäng. Men ineffektiviteten var framme i afton och gästerna hade rånarluvorna på när de fick med sig två poäng.

Men det tyngsta för Leksands del var inte förlusten av två poäng.

Det var förlusten av Carter Camper, som halvvägs in i den tredje perioden haltade av efter en brutal slashing, som högg till allra hårdast i magen på mig.

Leksandsstjärnan stupade efter slaget från William Worge Kreü och fick sedan hjälp av sin kedjekamrat Peter Cehlárik samt sjukvårdspersonal för att lämna isen.

Slaget ser ut att ta mot baksidan av knät. En del av kroppen där Camper inte har några skydd och där – om du har rejäl otur – det finns en del känsliga delar som kan fara illa vid ett sådant slag.

Domarnivån ska ifrågasättas
Vi har sett en nivå den här säsongen där slag mot klubbor kan ge utvisning för slashing. ”En nivå som knappt hade gett frislag i innebandy”, har blivit en populär men sann sägning i sociala medier.

Sedan dyker en sådan situation upp. Där en spelare slashar en annan över knät och åker på samma straff, två minuter. Ännu en match där domarna hamnar i fokus på grund av brister i deras arbete.

Det är tråkigt att behöva konstatera.

Naturligtvis ska 20-årige LHC-spelaren stängas av i efterhand.

Skiter i poängen
Sett till 60 minuter ishockey skapade Leksand tillräckligt många chanser i den här matchen för att vinna den. Skotten vinns med 24-10 över period två och tre, men bara ett mål produceras.

Linköping kommer till Leksand och bjuder inte upp till något skönspel. Man var jättenöjda med en poäng redan när den tredje perioden startade och gick för den.

Sedan får man en kontring i förlängningen och avgör. Och ingen kan klandra dem för att genomföra en bortamatch på ett bra sätt – eller ta ifrån dem de två poängen de åker hem med.

Men jag skiter ärligt talat i poängen en sådan kväll.

Jag är inte upprörd över förlusten. Den känslan släppte ganska snabbt.

Kvar från kvällen finns en oroskänsla över hur det är med Carter Camper. Hur illa tog smällen? Blir han borta under en tid nu? Första gången som Leksands brutala förstakedja splittras på riktigt?

Det är en vecka till nästa match, Örebro på bortais.

Jag önskar mig bara en sak av det här skitåret 2020 och det är att Campers smäll inte tog lika illa om det verkade och att han finns med på isen redan då.

Och att Worge Kreü stängs av en handfull matcher.

/RS