Spaningar efter LIF-BIF 5-2

10.09.2020

Leksand storleken större i genrepet.

Mot ett tämligen gäspigt Brynäs kunde masarna tidigt spelmässigt koppla greppet om en match som man till sist vann med 5-2.

Här är som sedvanligt BVK:s spaningar efter segern som avslutade försäsongen.

Ritola har gjort mål. / Foto: C More
Ritola har gjort mål. / Foto: C More

+ August Berg
Varför inte börja med matchens lirare? Vi säger grattis till Agge som - om han inte hade gjort det tidigare - med den här insatsen spelade till sig en ordinarie tröja till premiären nästa helg.

Vad gillade vi med August? Vad finns det inte att gilla med en back som spelar rejält i egen zon, som gärna fyller på offensivt och som är oerhört skottvillig även om varje skott inte sitter på mål.

Fick också kröna en fin insats med ett solomål vilket också bjöd på matchens fetaste målvrål bland de 50 på läktarna och laget i båset.

Vackert så. Vackert så.


+ Superkedjan
Det är det enkla - och kanske lite platta - smeknamnet som ändå passar bäst för att beskriva Leksands förstakedja med Camper, Cehlárik och Hrivik.

Det händer något offensivt nästan i varje byte de är på isen och visst ser man i ögonen på dem att de verkar ha oerhört roligt tillsammans.

I kväll gör Camper mål. Hrivik gör mål. Och Cehlárik leder trion.

Men nu är uppvärmningen över. På lördag nästa vecka ska de leda detta lag - på riktigt.


+ Mattias Ritola
Det ser ut att kunna bli en trevlig säsong för Ritola som gör sin om en vecka ska inleda sin åttonde säsong med Leksands a-lag.

I kväll gjorde han ett snyggt frilägesmål, krigade i varje byte och fick vid ett par tillfällen Patrik Berglund att se riktigt tung ut i kamp om pucken.

Är Ritola bara hel är han en stor tillgång för detta Leksand.

Kommer bli klubbens Jaromir Jagr. Spela tills han är 40+.


+ De unga
Björn & Company valde att ge en ordinarie forwardsplats till Jesper Kandergård i den här matchen. Beroende på skavanker på andra forwards eller för att han känns intressantare, låter vi vara osagt så länge.

Men det vi kan konstatera är att Kandergård ihop med Nils Åman och Emil Heineman är tre unga spelare som borde vara med i Leksands uppställning mot Skellefteå - för att alla tre har förtjänat det.


- Brynäs
Tänkte börja med att skicka en liten känga till Brynäs.

Visst kom man till den här matchen utan sin förstakedja. Och visst har man gjort bättre matcher på försäsongen och behöver kanske inte vara så bekymrade efter detta som lag.

Men oj så gäspiga gävlegubbarna kändes.

Det är nästan så att vi känner en viss oro inför att Leksand borde ha fått möta ett bättre lag i sitt genrep för att få sig en ordentlig motståndare.

Samtidigt var det viktigt för Leksand att få känna på att vinna, vilket man bara gjort en gång denna försäsong - och detta mot ett hockeyallsvenskt lag.


Matchens andnöd:
I matchens sista byte hamnade Cehlárik i en närkamp med Niclas Andersén bakom mål. En tackling som klippte slovaken framifrån och han grinade lite illa på väg till spelarbåset efteråt.

Där och då ville jag strypa mig själv med soffkudden.

"Bruten handled på Leksands stjärna - borta till efter nyår" såg man singla förbi innanför pannloben i några sekunder. Detta fram tills att man såg "Chelle" le och fira segern genom att klappa om Axel Brage knappa halvminuten senare.

Puh!


Matchfakta
Leksand - Brynäs 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)
Skott: 46-21 (19-8, 13-6, 14-7)
Utv-min: / LIF: 3x2 min / BIF: 6x2 min

1-0 (13.33) Marek Hrivik (Cehlárik, Camper) PP1
2-0 (14.58) Martin Karlsson (Kandergård, Göransson)

2-1 (21.20) Patrik Berglund (Molin, Björk) PP1
3-1 (32.55) Mattias Ritola (Paajanen, Lang)

3-2 (44.14) Marcus Björk (Berglund, Molin)
4-2 (49.18) Carter Camper (Hrivik, Gunnarsson)
5-2 (54.56) August Berg (Göransson)