Spaningar efter Leksand-Hästen 5-2

04.09.2020

Äntligen en första seger för Leksand.

Detta när man besegrade Vita Hästen i den andra matchen av Skoda Trophy. Här följer som sig bör BVK:s spaningar efter segern. 

Leksingarna firar segern. | Foto: Aftonbladet
Leksingarna firar segern. | Foto: Aftonbladet

+ The Real Deal
Vi har varit inne på det tidigare, men spelarna som är värvade för att göra poäng fortsätter att göra det match efter match.

Matt Caito och Carter Camper gjorde mål igen. En annan spelare som förvisso inte värvats som ny inför denna säsong men som ändå ska producera är Mattias Ritola.

Nya 1+1 för Rito i kväll och en i övrigt bra insats.

Det känns som att Leksand verkligen har en klunga spelare som ska producera och som gör det också. Bara att hoppas att man tar det med sig in till SHL. 


+ Nils Åman
Gör ett vackert mål i numerärt underläge och imponerar. Tycker att det syns tydligt att Nils käkat taggtråd och lyft tungt i sommar.

För visst har han blivit bredare? Visst ser han starkare ut? Kombinera det med ett lugn i spelet samt ett par känsliga handleder som ger ett offensivt hot och ja... du har ett ”nyförvärv” som Leksand kommer få stor nytta av i vinter.

Fina 1+2 i afton.


+ Offensiva backar
Det brukar finnas en offensivt stark back per säsong i Leksand, max. En som ska vara med och skjuta hårt från blå.

Tittar vi bara på den här försäsongen har det haglat puckar från Leksands offensiva blålinje. Caito har gjort mål. Gunnarsson likaså. Göransson med.

Men utöver det finns backar som Berg, Nordsäter, Ahnelöv och Norén. Några ytterligare backar som tycker om att söka nätmaskor.

När fanns så många offensiva hot från blå i Leksand senast? 


– Räkna rätt
Det finns saker att jobba på i Leksands försvarsspel.

Mot tidigare SHL-motstånd har det varit tydligare. Men även i kväll tappade man ibland bort bevakning av ’vita hästar’ framför egna kassen.

Målen som släpps in här är dock inte mycket att göra åt. Ett kliniskt friläge och en läcker straff. Men framför eget mål måste man vinna kampen.   


? De lägre kedjorna
Att det finns spets i Leksand som levererar har vi varit inne på. Och att sätta 25-27-34 ihop när de producerar så här är förstås helt rätt.

Men något som kan oroa är att Leksand blir ett framtungt lag på två kedjor som ska leverera för att man för kvällen ska vinna matcher.

Även i kedja tre och fyra skulle Leksand behöva ett par spelare som snabbt kan jobba upp ett gott självförtroende inför grundseriestart.

Kom igen, Wänna. Du har det i dig.

Lang-Åman-Heineman har dock potential att bli hur trevlig som helst.    


Matchfakta
Leksand-Vita Hästen 5-2 (4-0, 1-1, 0-1)
Skott: 32-13 (13-3, 11-6, 8-4)
Utv-min: 12-14 (4-8, 4-2, 4-4) 

1-0 (01.48) Nils Åman (utan assist) BP1
2-0 (08.54) Matt Caito (Fransson, Åman) PP1
3-0 (10.15) Daniel Gunnarsson (Fransson, Åman) PP1
4-0 (13.00) Mattias Ritola (Zackrisson, Själin)

4-1 (22.24) Filip Cruseman (Stöffling)
5-1 (33.47) Carter Camper (utan assist)

5-2 (41.33) Simon Holmström (straffslag)