Talangerna stannar

29.04.2021

Leksands IF kom med trevliga nyheter under torsdagen.
Jesper Kandergård och Isak Rosén stannar i klubben.
- Jag ser fram emot att vara med och slåss om en ordinarie plats, säger Rosén.

Jesper och Isak stannar i Leksand. / Foto: Bildbyrån
Jesper och Isak stannar i Leksand. / Foto: Bildbyrån

Leksands IF säkrar forwardstalanger.
Detta meddelade klubben under torsdagen när det kommit överens om nya kontrakt med Jesper Kandergård, 20 och Isak Rosén, 18.
Det handlar om så kallade "rookieavtal" där det är över en säsong med Kandergård och två med Rosén.

"Känns väldigt kul"
Kandergård blev ordinarie under Björn Hellkvists första säsong i klubben. Han noterades till sist för 42 matcher där det blev två mål från hans klubba under grundserien.
Bägge dessutom riktigt vackra där han mot Frölunda bröt in från sargkanten och skickade upp pucken i krysset och det andra på Hovet där han snärtade upp pucken - i samma kryss.
Det känns väldigt kul och inspirerande att skriva sitt första rookiekontrakt med en sådan fin förening som Leksands IF, säger Kandergård.

"Något bra på gång"
Isak Rosén är den stora talangen som spås gå riktigt högt i den kommande NHL-draften. Forwarden som har representerat det svenska landslaget på U16, U17- och U18-nivå, är just nu i väg med de sistnämnda och spelar VM i USA.
-  Jag är väldigt taggad inför den kommande säsongen och ser fram emot att vara med och slåss om en ordinarie plats. Jag tycker det är något väldigt bra på gång i föreningen och laget efter den gångna säsongen vilket känns extra roligt, säger Rosén.


» BVK:s TANKAR

I och med att Kandergård skrivit på är fjärdekedjan för den kommande säsongen komplett. Fredrik Forsberg har stått för ett grymt bra jobb där, men vi skulle vilja se honom högre upp i banan där han än mer kan utnyttja sin speed och offensiva kvalitéer.

Karlsson och Knuts är samtidigt så smarta att de kan skapa kemi med en ny tredjelänk utan någon längre startsträcka. En bra position för Kandergård som då får bygga på sig SHL-erfarenhet samtidigt som han får kliva in och bli tredjelänk i vad som ändå varit en av Leksands tyngsta kedjor genom åren.

Hur går era tankar? Kommentarsfältet nedan är öppet.