Trygg seger över jumbon Brynäs

04.12.2020

Leksand studsade tillbaka efter nederlaget i Stockholm.

Detta ordentligt genom att besegra Brynäs med 3-1 – siffror som borde varit större sett till spelövertaget. Det var i den andra perioden Leksand drog ifrån, där man också vann skotten med smått förkrossande 23-6.

Cehlárik och Caito firar ihop. | Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.
Cehlárik och Caito firar ihop. | Foto: Daniel Eriksson, Bildbyrån.

Efter en svag insats mot Malmö i lördags som Leksand sminkade över genom att vända i den tredje perioden, fanns det inget smink i världen som kunde rädda masarnas arbetsinsats mot Djurgården.

I tisdags på Hovet förlorade man mot ett för kvällen hetare lag.

Nu stod dalalaget inför ett vägskäl när man för första gången den här säsongen skulle möta Brynäs. Börja bygga på en förlustsvit under en intensiv period i december i många matcher, eller hoppa upp på vinnarkusen direkt igen.

Det skulle visa sig bli det sistnämnda.

En stor del i segern hade Leksands respekterade – men senaste matcherna ändå lite kritiserade – förstakedja. Två poänglösa matcher i rad för Peter Cehlárik, Marek Hrivik och Carter Camper.

Mål #11 och #12 från Cehlárik
Men det skulle dock stanna där.

Redan efter drygt fem minuters spel var det den förstnämnde som tryckte in sitt elfte mål för säsongen – detta i powerplay.

Den första perioden var spelmässigt jämn och Janne Juvonen var bra i hemmalagets mål. Bra var också Samuel Ersson i gästernas, även om han inte kunde göra något åt Cehláriks projektil mot det bortre krysset i PP-spelet.

Om den första perioden var jämn var mittakten det motsatta.

Leksand dominerade fullständigt och vann skotten med 23-6. Målmässigt gick man upp till 3-0 och detta genom först en ny strut från Cehlárik i powerplay, innan Daniel Gunnarsson fyllde på med ett rappt avslut från blålinjen via en Brynäsback upp i krysset bakom Ersson.

Siffrorna kunde – och borde – blivit ännu större. Men Leksands lite bristande skärpa ihop med Erssons fina målvaktsspel gjorde att det stod ”bara” 3-0 efter 40 minuter.

Avslagen tredje
Brynäs hade varken kraften eller skickligheten för att göra ordentlig match av detta.

Linus Öhlund lyckades tjuva Janne Juvonen på säsongens andra nolla när han reducerade till 3-1 med drygt tre minuter kvar att spela.

Men närmre än så kom inte SHL-jumbon Brynäs som inkasserade sin nionde förlust på de tio senaste matcherna.

Leksand i sin tur gav positiva svar i sitt vägskäl och startade nu en intensiv period med matcher på ett positivt sätt. Härnäst väntar en ny hemmamatch när Luleå kommer på besök på lördag.


Matchfakta
LIF-BIF 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)
Skott: 44-23 (8-7, 23-6, 13-10)
Utv-min: 2-4 (0-2, 2-2, 0-0)
Tekningar: 27-36 (9-11, 11-12, 7-13)

1-0 (05.27) Peter Cehlárik (11) (Hrivik, Caito) PP1

2-0 (21.58) Peter Cehlárik (12) (Caito, Hrivik) PP1
3-0 (28.54) Daniel Gunnarsson (3) (Cehlárik, Camper)

3-1 (56.42) Linus Öhlund (Rödin, Berglund)