Tung förlust på Hovet: ”Helt värdelöst”

01.12.2020

Leksand föll pladask på Hovet och var hela matchen ett par steg efter.

Jon Knuts var märkbart frustrerad efter 40 minuter och ställningen 3-0 till DIF.

– Det här är helt värdelöst, säger leksandskrigaren till C More.

Knuts irriterad efter svag insats. | Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.
Knuts irriterad efter svag insats. | Foto: Maxim Thoré, Bildbyrån.

Leksand vaknade sent senast mot Malmö men vände ett 1-2-underläge till seger med 4-3 i den tredje perioden.

Dalalaget har haft svårt att vara påkopplade från start i ett gäng matcher den senaste tiden, men mot Djurgården ville leksingarna vara med från start.

Vilket man inte var.

Djurgården kom ut hetare, var det bättre laget och styrde allting där ute. Leksingarna såg sömniga ut på Hovet och mycket var sig likt kring inledningen av mötet mot Redhawks.

Den stora skillnaden var att Leksand nu mötte ett betydligt bättre lag.

DIF vann skotten med 10-7, men var mer överlägsna än så i spelet.

Utökade ledningen
I den andra perioden utökade Djurgården sin ledning. Först genom Jesper Pettersson, innan Niclas Bergfors fyllde på till 3-0.

Den 3-0-struten kom till efter att Marek Hrivik vunnit puck i eget sarghörn – men passat den rätt in i banan till motståndare som bröt, gav pucken till Bergfors som fri kunde sikta och sätta 3-0.

Ett misstag av Hrivik som så långt speglade matchen från den annars så bra förstakedjan. De gick poänglösa från mötet med Malmö och efter 40 minuter här var Cehlárik, Camper och Hrivik – precis som resterande delen av laget – åter utan poäng.

– Allt är skit, det är helt värdelöst och Djurgården är mycket bättre. Det ser bedrövligt ut där ute. Så här har vi inte spelat under många matcher den här säsongen. Kvalitén överlag är alldeles för dålig. Det går för långsamt. De åker sönder oss, sa en frustrerad Jon Knuts till C More i andra pausen.

Splittrad förstakedja
I den tredje perioden möblerade Leksand om i kedjorna.

Oskar Lang fick gå in i förstakedjan med Peter Cehlárik och Marek Hrivik medan Carter Camper huserade i andrakedjan med Nils Åman och Patrik Zackrisson.

Men den som fick jobba hårdast i inledningen av tredje var Janne Juvonen för att hålla nere siffrorna. Jobbade hårt gjorde också skyddsnätet bakom finländaren när puckarna ven omkring LIF-buren.

Det blev ingen direkt förbättring i den tredje perioden utan Djurgården kunde kontrollera händelserna och göra vad man gjorde två gånger även förra säsongen: Nolla Leksand.

Siffrorna skrevs till 3-0.


Matchfakta
DIF-LIF 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
Skott: 29-26 (10-7, 15-9, 9-10)
Utv-min: 6-2 (0-0, 2-0, 4-2)

1-0 (11.42) Albin Grewe (Ekberg, Pettersson)

2-0 (30.18) Jesper Pettersson (Axelsson, Nardella)
3-0 (36.01) Niclas Bergfors (Strandberg)

Inga mål i den tredje perioden.