VM-spel för leksingar

19.04.2021

De var båda med i den svenska preliminära truppen.
Nu står det klart att Leksands unga forwardstalanger, Arvid Eljas och Isak Rosén, båda tar plats i den svenska U18-landslagstruppen som ska spela VM i Frisco, Texas, USA, 26 april-6 maj.

Arvid Eljas och Isak Rosén. / Foto: Bildbyrån
Arvid Eljas och Isak Rosén. / Foto: Bildbyrån

Först togs de ut i den preliminära VM-truppen som bildade ett läger i Furudal.
Nu står det klart att både Arvid Eljas och Isak Rosén tar varsin ordinarie plats i den svenska VM-truppen. U18-VM spelas i Frisco, Texas, USA, mellan 26 april och 6 maj.
– Vi har haft väldigt bra dagar i Furudal under vår pre-camp. Vi har tränat på tufft och har samtidigt fått truppen att lära känna varandra och svetsats ihop. Nu väntar några lugnare dagar med resa till Texas och påföljande karantän. Vi ser fram emot VM-turneringens start den 26 april mot Belarus, säger förbundskapten Anders Eriksén.

Inställd säsong
På grund av pandemin ställdes J20-säsongen in.
Därmed blev det en säsong som ingen annan för Arvid Eljas. Han har varit utlånad till Köping under säsongen där han i HockeyEttan har spelat åtta matcher och noterats för två mål och fyra assist.
Isak Rosén däremot har spelat desto mer med Leksands a-lag under vintern. Totalt blev det 22 matcher för forwarden som fyllde 18 år i mars.