”Wänna” lämnar: ”Konkurrenssituation”

16.09.2020

Sebastian Wännström lämnar Leksand.

Detta meddelade klubben under onsdagsförmiddagen.

– Det finns en konkurrenssituation i vår trupp i dag där de platser som Sebastian konkurrerar om är väldigt konkurrensutsatta, säger GM Thomas Johansson till BVK.

Sebastian Wännström lämnar LIF / Foto: Mostphotos
Sebastian Wännström lämnar LIF / Foto: Mostphotos

Han värvades som en tänkt poängspelare men med stukat självförtroende från HV71 inför fjolårssäsongen.

Han inledde starkt med sex mål på de fem inledande omgångarna och såg ut att ha fått det lyft många leksingar hade hoppats på.

Men sedan gick det tyngre för Wännström som blev alltmer anonym under 19/20 och som under uppstarten av säsongen som nu väntar, var petad redan på försäsongen på grund av konkurrensen i laget.

Nu står det klart att "Wänna" lämnar Leksand.

– Det finns en konkurrenssituation i vår trupp i dag där de platser som Sebastian konkurrerar om är väldigt konkurrensutsatta. Jag kan förstå att Wänna känner där han befinner sig i sin hockeykarriär, att både för han och Leksand så ser vi det som positivt att han får fortsätta sin hockeyresa i ett annat lag, säger Leksands GM Thomas Johansson till BVK.

”Kan vänta, hoppas och tro”
Johansson förklarar att för den rollen Wännström värvades för, konkurrerar han inte om att få speltid i en fjärdekedja, utan att det är högre upp i kedjorna som han helt enkelt blir utkonkurrerad.

– En spelare kan sitta och vänta, hoppas och tro. Men om man tittar på det så är Wänna ingen spelare som ska konkurrera om istiden i en fjärdekedja. Han konkurrerar ju om en plats bland våra topp-fyra-forwards hos oss. Om man då tittar på vilka som är där i vårt lag, förstår man att det är en tuff utmaning i det läget, säger Johansson och fortsätter:

– Jag tycker att utifrån den position som Sebastian hamnat i, kombinerat med var vi befinner oss och den konkurrens vi har i laget, så tycker jag ändå att det gemensamma beslutet i att han ska gå vidare till en annan förening känns bra även för mig att han får komma i väg och spela matcher.

Kommer Wännström att ersättas?
– Som det ser ut i dag finns det ingen anledning att fylla på med någonting, det gör det inte, avslutar Johansson.

Wännström är klar för Ässät i Finland.

BVK har sökt Sebastian Wännström för en kommentar.