Leksand har gjort klart med sin första backförstärkning inför den kommande säsongen. Det handlar om den i dag 26-årige, Olle Alsing, som återvänder till klubben som han lämnade 2018.
– Det ska bli sjukt kul att komma tillbaka till Leksand och få spela i Tegera Arena framför alla fans igen, säger Uppsalasonen.

Alsing i Leksand 2018. Alsing i landslaget 2019. / Foto: Bildbyrån

Senast Olle Alsing var i Leksand, var säsongen 17/18. Då hade han säsongen tidigare varit med och åkt ur SHL, men sedan valt att stanna för att hjälpa laget upp igen.

Säsongen för Leksands del slutade med ett kvalspel uppåt, men där man inte hade mycket att sätta emot dalakonkurrenten Mora som vann den matchserien med 4-1.

Övergång avslöjades

För Alsings del personligen blev det en mer turbulent avslutning på säsongen. Redan vid årsskiftet »avslöjade Hockeysverige« att Alsings resa skulle fortsätta med Djurgården i SHL kommande säsong.

Alsing var då 21 och kanske påverkade det honom att dessa uppgifter kom ut, för de sista månaderna gick det inte att känna igen honom, efter att ha stått för en stabil inledning på säsongen.

Hunnit med NHL-spel

Det blev sedan mycket riktigt en flytt till Stockholm. Där blev det två säsonger med Djurgården. Säsongen 20/21 blev speciell för Alsing. Den inleddes i Graz99ers i Österrike, men avslutades i NHL/AHL med Ottawa Senators (fyra matcher) och Belleville Senators (11 matcher).

Under fjolåret spelade Alsing i Barys Nur-Sultan, en kazakstansk klubb i KHL. På 43 matcher blev det tio poäng (2+8) innan han nu är klar för en flytt hem till Sverige igen och spel med Leksands IF.

- Det ska bli sjukt kul att komma tillbaka till Leksand och få spela i Tegera Arena framför alla fans igen. Senast jag kom till Leksand var målet att inte åka ur SHL, medan målet denna gång är att vinna SHL och den utmaningen ser jag fram emot, säger han till »Leksands sajt«.

Kontraktet med Alsing är skrivet över de två kommande säsongerna.