Leksand släppte in tre mål i mötet med Linköping. Hur såg målen ut? Kunde något ha gjorts bättre? BVK kikar närmre på målsituationerna.

Det släpps in två mål i boxplay och att mål släpps in där finns det väl i grunden inte så mycket att säga om. Men vi kan ändå titta på alla tre.


• 3-1 (34.49) Patrick Russell (Ljungh, Junland) PP1

Sekvensen där LHC gör 1-3, börjar med att pucken går upp till Junland på blålinjen. Han spelar i sin tur snabbt över pucken till Markus Ljungh ute i höger tekningscirkel:

Ljungh skjuter i stort sett direkt efter isen. Ett svårt läge för Kaskisuo som måste få bort returen. Samtidigt har Leksands box vänt sig om här där både Martin Karlsson och Jonas Ahnelöv blir pucktittande.

Returen blir dock svag från Kaskisuo rätt ut i banan och Patrick Russell som då står helt utan bevakning framför kassen kan enkelt trycka in reduceringen.

Det blir förstås omöjligt att täcka alla motståndaren är man är en man mindre på isen. Men att Karlsson och Ahnelöv görs bort på ett skott från Ljungh och att Russell får stå så fri, det är olyckligt.


• 3-2 (42.59) Patrick Russell (Junland, Ljungh) PP1

Linköpings andra mål är också i powerplay. Där pucken i sekvensen där målet kommer till efter att Leksand rensat undan pucken vid ett par tillfällen, startar nere i ena sarghörnet hos Markus Ljungh.

Ljungh passar sedan upp pucken till Junland och får tillbaka den. När Junland sedan får pucken igen väljer han att gå på avslut. Då står Leksands box så här.

Det är en pucktittande Leksandsbox där Russell igen står utan bevakning i mitten och ännu en LHC-spelare är lämna ensam vid Kaskisuo.

Russell får en styrning på den som ställer Kaskisuo. Det är skickligt från dansken och inte mycket att säga om just det. Men. Säg att det skulle komma en retur, känslan är att de vitklädda inte ens är nära en sådan?

Boxen känns ihålig.


• 3-3 (52.59) Jesper Pettersson (Maxwell, Törnqvist)

Linköpings 3-3-mål börjar med att kommer att skott efter isen från snäv vinkel ute till höger. Här har Kaskisuo precis släppt en retur som drar ut till vänster mot Maxwell.

Även Maxwell tar ett avslut efter isen som Kaskisuo räddar. Men efter räddningen glider han ifrån sin målbur och lämnar den öppen. Returen på det skottet går också rätt ut till en LHC-spelare.

Finländaren slänger sig för att komma över till andra sidan igen. Han hinner faktiskt över, men Jesper Pettersson hänger pucken i krysset som Kaskisuo kom ifrån. Hur som helst, ett mål Kaskisuo får ta på sig.


LÄS MER: Leksand tappade 3-0 till förlust mot LHC
LÄS MER: BVK:s spaningar efter torsken mot Linköping