En bra förstaperiod.
En sämre mittperiod.
Och en tredjeperiod utan utdelning.

Det blev förlust för Leksand i CHL.
– Det blir försäsongsaktigt när matchen inte betyder någonting för något av lagen, sa Björn Hellkvist till SVT efteråt.

Björn Hellkvist hyllade supportrarna efter CHL-förlusten. / Foto: SVT

Leksand fick en lysande start på CHL-mötet med schweiziska Fribourg. Det var en rättvis hemmaledning med 2-0 efter 20 minuters spel efter mål från Carter Camper och Calle Själin.

Camper – som avgjorde i förlängningen senast mot Färjestad i SHL – höll sig framme och petade in en lös puck i målgården fram till 1-0. 

Själin tog senare i perioden ett avslut från sin backposition som skulle ha gått 1,5 meter utanför målet men som tog vägen via en svartklädds skridsko och in i målet. Sådana mål man gör när man är i ”zonen”.

Omvänd matchbild

Men i den andra perioden fick vi se ett gästande lag dominera spelet. Leksands 2-0-ledning reducerades omgående i Fribourgs powerplay och innan perioden var över hade gästerna vänt till en 3-2-ledning.

Ett effektivt Fribourg kontrade sönder Leksand som under stunder lämnade Axel Brage väldigt ensam i sin målbur när han luftades efter att ha fått nött bänk under en längre period.

”Bäst i världen”

I den tredje perioden ökade Leksand tempot på nytt, men utan att få till någon utdelning. I stället kunde Fribourg snyggt kontra in 4-2 när svenskbekantingen Ryan Gunderson dundrade in deras fjärde mål via överliggaren på Brages målbur.

Siffrorna skrevs till 5-2 efter ett sista mål i öppen kasse.

– En välspelad hockeymatch av två roliga lag som är publikfriande att titta på. Det blir försäsongsaktigt när matchen inte betyder något för något av lagen. Fribourg är skickliga och vi gick lite i deras fälla i andra perioden, sa Björn Hellkvist till SVT efter förlusten.

Supportrarna var tillbaka i arenan och även om det inte var fullt, var det längesedan Leksandsspelarna fick spela inför den här mängden publik på hemmais. Hellkvist hyllade publiken efteråt.

– De är helt suveräna, de är bäst i världen, sa han till SVT.