Leksand vann en svängig historia i Karlstad.
Carter Camper avgjorde i förlängningen och här är BVK:s tankar efteråt.

Oskar Lang och Carter Camper firar två poäng. / Foto: Fredrik Karlsson, Bildbyrån

Det blev två poäng i Karlstad. Här följer BVK:s tankar efter segern!


Bländande bra

 Mikael Ruohomaa. Han är helt magiskt bra. Finländaren dikterar villkoren under sina byten på ett sätt man sällan sett en spelare i Leksand göra tidigare. Om det ska gå fort, om det ska gå långsamt. Om det ska hållas i pucken eller slås perfekta passningar direkt på första touchen.

Calle Själin. Det kanske börjar bli lite tjatigt att hylla honom. Men Calle är bra i kväll igen. Är inne på ett bakåt, men det är när Caito kladdar med pucken vid offensiv blå. Annars inne på två framåt och en assist på avgörandet.


Stabilt

Emil Heineman. Och hans intåg i fjärdekedjan. We are sorry, Foppa. Men #29 har tagit den här platsen och gjort den till sin de senaste matcherna. Dessutom har han fått igång Martin Karlsson och Jon Knuts på köpet.

Kasimir Kaskisuo. Det är ingen lätt match han får i kväll, finländaren. Han ställs endast mot 20 avslut och många av dem är i rätt fria lägen. Första han släpper in är ett friläge, andra är en straff och tredje är han helt bortspelad i boxplay när Ahnelöv ramlar. Kasimir har visat den här veckan att han är "på riktigt".

Carter Camper. Det kommer ta några ytterligare matcher för fjolårets stjärna att varva upp. Detta då han var borta under försäsongen, hunnit vara borta med en skada och bara spelat fem matcher. Men i kväll hade "CC" varvat upp och det var en lite seger i den stora segern för Leksand att det var just han som fick avgöra.

Matchplanen. Sättet som Leksand ändå tog sig an den här matchen på, det är värt att lyfta. Man kommer till Karlstad inför fullsatta läktare och ett uppumpat hemmalag. Då blir man inte passiva och låter FBK dominera, utan man möter dem högt och försöker döda deras försök till översköljande anfall i ett tidigt läge.


Mindre stabilt

Det är ändå svårt att stoppa Färjestad när de ställer om. Det går snabbt och när man slarvar som Leksand gjorde under mittperioden, då blir man straffade till slut. Man hade kunnat bli det redan i den första, men FBK träffade då stolparna (så även Leksand en gång, Matt Caito).

Kladdet vid första reduceringen. Om Caito flippar ner den i stället för att försöka stanna upp när medspelare åkt offside, uppstår inte det friläget. Men det är sånt man får lära sig av. Caito hade en ganska jobbig kväll defensivt och var även den som hamnade 1-mot-1 med Joakim Nygård när han jobbar fram straffen som gav 2-2.

Utvisningar. Särskilt att ta en för 'sex man' på isen när man leder 3-2 och ska försvara. Förstås mycket otur, men också lite oskärpa. Det ska inte vara så svårt att inte hoppa in på isen förrän den man byter med är nära att kliva av.


Besvikelser

Thomas Rhodin! När Leksand gör 3-2 efter att en linjedomare stått i vägen för en FBK-rensning, fångar tv-bilderna Thomas Rhodin i hemmalagets bås. Han är galen. Rosenrasande. Förbannad. Uppgiven. Och vill kasta en vattenflaska in på planen, men stoppas i sista stund av huvudcoach Pennerborn. Synd. Hade velat se efterspelet på det.

Hemmapubliken. Det måste även FBK-spelarna känt? Att för att vara slutsålt efter att man inte fått ha det på över 1,5 år, så var det väldigt tyst? Nu var undertecknad inte på plats och tv-ljudet kan ljuga, men rätta gärna om detta påstående är fel. Men visst var det dåligt drag i Löfbergs? De vaknade vid målen, men i övrigt?


Vilken härlig vecka!

Leksand åker till på förhand två tuffa bortamatcher den här veckan. Först till Hovet och sedan gästar man Karlstad. Dessutom samma vecka som läktarna får fyllas igen.

Man kommer ifrån dessa möten med fem av sex poäng och ett spel som har höjts på bra många plan kontra hur det såg ut i inledningen av SHL-säsongen. Dessutom samtidigt som man fortsatt är aningen skadeskjutna.

Det är imponerande.


Tisdagsmatch!

En sådan får vi när Fribourg kommer på besök för CHL-match på tisdag. Det tackar vi för! Sedan kommer Oskarshamn och gästar Tegera Arena på torsdag innan det är bortamatch mot Timrå om en vecka.

Tuffa matcher, förstås. Men skönt att få spela lite på hemmais nu.

Där vi ska komma igång på allvar nu när läktarna får fyllas.

Leksands IF är inne i säsongen på allvar.