Mellan 13-29 maj avgörs hockey-VM i Finland.
För Slovakien ser det ut att bli utan två stora stjärnor.
Varken Peter Cehlárik eller Marek Hrivík är uttagna.

Cehlárik och Hrivík ser inte ut att spela VM. / Foto: Bildbyrån

När Slovakien besegrade Sverige och nöp OS-bronset i Peking var Peter Cehlárik och Marek Hrivík bärande i laget tillsammans med den unga succéforwarden, Juraj Slafkovsky, 18.

När slovakerna nu tagit ut sin preliminära VM-trupp till Finland, är ingen av de två förstnämnda Leksandsbekantingarna med. Det är ett ungt lag med en snittålder på 24,4 år som Slovakien skickar.

Ryktats vara klara

I media har det gått att läsa att Marek Hrivík sedan länge ska vara överens med Leksand om ett längre kontrakt. Dessutom har rykten florerat att Peter Cehlárik besökt Leksand, Tegera Arena och han också ska vara överens med klubben.

Cehlárik uttalade sig också till BVK i april om sin status.

- Jag kommer att ta lite tid till att fundera nu. Jag har alltid sagt att jag önskar att få spela i Tegera igen i framtiden. Vi får se hur saker och ting utvecklar sig den närmsta tiden, sa stjärnan då.

Men ingen av slovakerna har ännu presenterats av dalalaget och spekulationer har funnits kring att bägge vill vänta till efter VM för att bestämma sig över sin framtid.

Nu när det inte ser ut att bli något VM-spel för någon av dem, får vi se vad som händer kring deras klubbval och om detta kan skynda på beskeden som supportrarna väntar på.

Det troliga är att båda stjärnorna tackat nej efter varsin lång säsong. 
Detta är dock inget som ännu har bekräftats.


Hela Slovakiens preliminära VM-trupp. / Foto: Eliteprospects

Publicerat: 10/5 2022, kl 09.38