Leksand har tappat 90 poäng i Marek Hrivik och Peter Cehlárik. Så vad kan man förvänta sig av laget den här säsongen? Ganska mycket ändå, om man ska lyssna till assisterande coach, Mikael Karlberg.
– Vårt spel sitter jäkligt bra redan och vi har höga förväntningar.

Mikael Karlberg gästar C Mores upptaktsträff. / Foto: C More

Mycket inför den här säsongen är man pratar om Leksand är hur man ska kunna ersätta poängmaskinerna Marek Hrivik och Peter Cehlárik.

Det är 90 poäng klubben tappat i dessa två spelare. Men enligt en av lagets assisterande coacher, Mikael Karlberg, såg man en uppsida redan under andra halvan av säsongen är dessa spelarna var med.

– Det är bra spelare, speciellt Marek som var vårt lok. De första 25-30 omgångarna var de fantastiskt bra. Sedan mattades det av lite och resten av laget höjde sig. Många blev bättre och hade en bra kurva på sin säsong och några lyfte sig från året innan, säger Karlberg till C More under kanalens upptaktsträff under måndagskvällen.

Leksand har imponerat på försäsongen och inte minst under CHL-spelet där laget levererat fyra segrar på fyra matcher, tolv poäng.

– Vi tycker att vi ser bra ut och vi är lite djupare än i fjol. Vårt spel sitter jäkligt bra redan och vi har höga förhoppningar, säger ”Challe”.

”Väldigt vass”

Det var en spelare som Karlberg ville rosa lite extra.

– Jag tycker att Mikael Ruohomaa ser väldigt vass ut och är oerhört skicklig. Han är lite annorlunda mot Marek, som var mer av en motor, säger han och fortsätter:

– Mikael är mer en klassisk center som kan bära puck, hitta lösningar och vill gärna slå en extra passning och sådär. Det är jäkligt kul att det fortsatt finns plats för den här typen av spelare. Han har kvalitén att hitta lösningar som ingen annan ser.

Unga spelarna viktiga

Men han fick också frågan om de unga spelarna som förväntas ta ordinarie platser i detta Leksand. Exempelvis Isak Rosén, Nils Åman och Emil Heineman.

– De är väldigt viktiga för oss och har tagit steg allihopa. De är med och kör och har spelat det här spelet i några år. De har spelat så i våra juniorlag innan och är långt gångna i vårt spel.

C Mores expert Sanny Lindström tycker att laget ser spännande ut:

– Leksand är i en etableringsfas för att bli ett stabilt lag på övre halvan, så det är förväntningarna man ska ha. Men laget de har byggt tycker jag ser jätteintressant ut.