En stark öppning lade grunden till en ny seger.
Leksand besegrade Örebro med 4-2 - här är BVK:s spaningar.

Justin Kloos knockades - kom tillbaka som målskytt. / Foto: Bildbyrån


1. Matchöppningen

Det var ganska tydligt att det var ett Leksand som var trötta på att förlora mot Örebro. Nu vann leksingarna förvisso säsongens första möte (16/10) mellan lagen (2-0). Men senast blev man nedstängda i Närke (1-3).

Leksand kom ut beslutsamma, påkopplade och när Linus Andersson hade hittat lågt nät på Jonas Arntzen två gånger om tvingades Niklas Eriksson till en tidig time out.

Skotten i första stannade på 24-6 och då var det åter en period - som mot LHC - där det enda man som leksing kunde klaga på var utdelningen framåt där man får en snål belöning på stort övertag.

2. Linus Andersson

Han berättade i intervjun efter den första perioden att han trivs bra i Leksand och att man kommit in i laget på ett bra sätt. Detta var Linus åttonde match i Leksandströjan och även hans allra bästa.

I första perioden står han för kliniska avslut som ger två mål där han visar vilket fint skott han besitter. I övriga delen av matchen sökte han ofta upp puckarna och hade ett par chanser till att som var riktigt bra till att fullborda sitt hattrick. 3+1 nu på dessa fighter.

Andersson fick jubla dubbelt redan i första perioden. / Foto: Bildbyrån.

3. När Tegera höll andan

Det var i slutet av den första perioden - efter den tidigarelagda pausvilan - som Justin Kloos blev liggande. Repriserna visade för den som missade situationen, att han olyckligt krockat med Carter Ashton och fått hans axel i huvudet.

Han utgick och många i Tegera Arena samt framför tv-apparaterna höll andan. Var det ett nytt fall av hjärnskakning nu där en forward försvinner för att följa den eländiga - men vid allvarliga huvudsmällar nödvändiga - hjärntrappan?

Men Justin återvände till spel och dessutom var det han som kvickt letade upp en retur framför ÖHK-kassen och tryckte in 3-0-pucken.

4. En, två eller tre avstängningar?

Det fanns ett par situationer i matchen som domarna valde att släppa som kan komma att bli något mer i efterhand. Först hade vi en misstänkt 'sleewfoot' på Matt Caito mot Joel Mustonen som fick utgå efter den smällen.

Vi hade även en situation där Max Véronneau jagade pucken och med ett ben fick en motståndare på fall i jakt på pucken bakom ÖHK-målet. Kan också vara något som disciplinnämnden vill kika på.

Senare valde Linus Öberg att trycka upp en klubba mellan benen på Jonas Ahnelöv som gick till isen med smärtor och sedan ville ha med sig en spearing på sin motståndare. Men ingenting där heller.

Vi får väl se om vi får en eller ett par anmälningar i morgon.

5. Slutperioden

Bara några sekunder innan Örebro drog på sig sin utvisning och Kapten Zackrisson kunde trycka in 4-1, undrade vi om det skulle komma en blåvit time out INNAN eller efter Örebros reducering.

Men i stället kom tvåan, Leksands för stunden vassa powerplay levererade och Zackrisson kunde peta in sitt sjätte mål för säsongen från nära håll.

Innan och efter det målet var det väldigt mycket Örebro. Zackrisson tyckte dock efteråt att laget hade kontroll och tänker vi efter så här i efterhand skapade ÖHK faktiskt inte särskilt mycket trots att de fick hålla mycket i pucken och Leksand slog ifrån sig.

Kanske var det mest luttrade Leksandshjärtan på läktarna som tyckte att det var ett skott ifrån länge att bli onödigt spännande.


Matchfakta

Leksand - Örebro 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Skott: 37-19 (24-6, 6-7, 7-6)
Utv-min: 6-6 (2-2, 4-0, 0-4)
Publik: 4238

1-0 (09.07) Andersson (2) (Åman, Ahnelöv)
2-0 (12.27) Andersson (3) (Åman, Lang)

3-0 (30.05) Kloos (9) (Ruohomaa, Ekberg)
3-1 (38.36) Eklind (Carlsson, Leino)

4-1 (48.55) Zackrisson (6) (Ashton, Camper) PP1
4-2 (50.25) Halloran (ingen assist)