Efter tre matcher med nio mål där många poäng tappats sent, blev det en helt annan historia hemma mot Brynäs där enda målet avgjorde. Oskar Lang blev stor hjälte för masarna.

Oskar Lang målskytt lördag och söndag. / Foto: Bildbyrån

Här följer BVK:s tankar efter den tajta derbysegern.


Leksands tre bästa

🔹 Kasimir Kaskisuo
Det var ett Leksand mot Brynäs som hade valt att fokusera på sitt försvarsspel. Detta gjorde att finländaren fick en helt annan "resa" i buren än vad Brage fick dagen innan mot Luleå.

🔹 Mikael Ruohomaa
Finländaren var tillbaka efter att ha varit frånvarande mot Luleå då han nyligen blivit pappa (stort grattis!). Nu var han tillbaka och på spelhumör. Gick in med Andersson och Lang och hade en andra assist till det enda målet som föll i matchen.

🔹 Oskar Lang
Avgör matchen med sitt 1-0-målet som han styr in från Calle Själin. Har känts pigg i helgen och befunnit sig där BVK vill se honom: Framför motståndarnas mål! Där är Oskar skicklig att söka upp returer och dylikt vilket har gett honom dubbla kassar i helgen.


Matchen i korthet

Det var i den första perioden två lag med ganska sega ben. En tajt kamp som fortsatte i den andra perioden. Leksand försvarade sig bättre än de tidigare matcherna och där man tog hand om Brynäs starkare delar i matchen på ett bättre sätt än tidigare omgångar.

Största övertaget hade Brynäs när Leksand sedan räddades av en skena på deras finska målvakt som gick sönder. Det blev som en extra time out där Leksand kunde samla kraft - och sedan ta över.

Calle Själins skott i den tredje perioden styrdes på en motståndare - och Oskar Langs klubba. Det enda målet i matchen när Kasimir Kaskisuo håller nollan, sin andra i Leksandströjan.

Lang - Ruohomaa - Linus

När Kloos fortsatt är borta och Ashton spelar i fjärdekedjan, ville BVK inför matchen se Linus Andersson testas med Ruohomaa. Det finns något att jobba vidare på här där Linus vassa blad sökes av den skickliga centern. Lang in där på ett bra sätt, en pigg kedja. Är också inne och avgör matchen.

En tackling per byte

Det tacklas generellt ganska lite i matcherna i SHL. Det är sällan som en spelare står på fler än en-två tacklingar. Om ens en. Men junioren Kasper Magnussen har spelat totalt sex minuter mot Luleå och Brynäs - och delat ut sex tacklingar. En per minut. Roligt med ännu en junior som sticker ut hakan och tar för sig!

Vikten av segern

Det var ett Brynäs som tryckte på under slutminuterna för att nå en kvittering. Vad hade det blivit av det här laget in i den kommande veckan, om man återigen tappat en sen ledning för att sedan kanske falla i en övertid eller straffläggning?

Nu blev det inte så och segern höll hela vägen. Det var viktigt på flera sätt. Både för känslan i laget och att bryta en negativ trend, men lika mycket för tabellen där hängmatcherna nu bara är nere på en och poängen måste in om man ska slåss om topp-sex.

Bortavecka

Nu efter ett gäng hemmamatcher på kort tid är det dags för en riktig bortaturné. Oskarshamn, Frölunda, Växjö och Linköping ska mötas innan det är hemmamatch igen mot Djurgården, 10/3.

En oerhört intressant vecka väntar som vi följer med spänning.


Matchfakta

Leksand - Brynäs 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 23-21 (8-6, 7-8, 8-7)
Utv-min: 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Publik: 7650 (Tegera Arena, fullsatt)

Inga mål i första perioden

Inga mål i andra perioden

1-0 (49.51) Lang (8) (Själin, Ruohomaa)