Utspelade i Österrike.
Kanske var tankarna på annat Gävlehåll.

Men oavsett vad, var detta en insats som skickar oroväckande signaler inför en framtid med riktigt tätt matchande. Ska det se ut så här, Leksand, väntar en resa nedåt i SHL-tabellen.

Klagenfurt vann med klara 4-0. / Foto: SVT

Skadeskjutna.
Svagt självförtroende.
Tankarna på annat håll.

Förklaringen till varför insatsen i Österrike var direkt svag kanske går att hitta där. Kanske finns det flera orsaker. För när allting kommer omkring, vad betyder en CHL-åttondelsfinal när en omstart av SHL väntar på torsdag för ett skadeskjutet lag – borta mot Brynäs i Gävle?

Men oavsett vad, var det här en insats – i kombination med hur det såg ut i SHL mot slutet innan uppehållet – som skapade oro.

Ett försvarsspel som är ihåligt. Ett passningsspel som är som bortblåst. Satte Leksand tre passningar i rad inom laget under den andra halvan av matchen? Ett powerplay som... äh.

Klagenfurt ville detta mer och var ruskigt effektiva. Vann rättvist.

Norén skadad

Det är inte förlusten som svider en kväll som denna. Det är hur spelet såg ut och att Patrik Norén till största sannolikhet är en ny medlem i den grupp av spelare som Leksand har på sin skadelista.

Det var under ett hemjobb innan 2-0-målet som Norén fick avbryta sin rusch. Det ser på repriserna ut som att det är något som hugger till, kanske sträcker han en ljumske och backen som bara växt under säsongen spelade inte mer efter den händelsen.

Samtidigt som leksingar fortsatt frågar sig vad Ben Thomas är bra på, är backuppsättningen mot Brynäs på torsdag nere till att vara:

Caito - Ekberg
Lundqvist - Ahnelöv
Thomas - Bichsel

Junior

Oj oj oj.

Och skadesituationen är väl den enda anledningen till varför Thomas ännu inte har bytt klubb.

Sju matcher på 14 dagar

Att ha en skadedrabbad trupp samtidigt som spelet inte klickar, är ingen bra kombination att ha med sig när man ska gå in i ett riktigt tätt matchande framöver. Med dagens match i Österrike, väntar sju matcher på 14 dagar under resterande delen av november:

16/11 Klagenfurt (b)
18/11 Brynäs (b)
20/11 Skellefteå (h)
23/11 Klagenfurt (h)
25/11 Linköping (b)
27/11 Rögle (b)
30/11 Färjestad (h)

Leksands spelartrupp är tunn och nu behöver Thomas Johansson agera mer än att låna in en lagkapten från norra Siljans strand.

Här och nu känns det skönt att en poängbuffert i SHL redan spelats in.