Tobias Ekberg är klar för Leksand.
Backen har skrivit på ett kontrakt över säsongen 22/23.

– Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till Leksand igen, säger 27-åringen.

Tobias Ekberg byter Stockholm mot Leksand. / Foto: Bildbyrån

Leksand har gjort klart med ett nödvändigt nyförvärv. Tobias Ekberg lämnar Djurgården och har skrivit på ett kontrakt med masarna.

Ekberg har den senaste tiden suttit i Djurgårdens frysbox. Han har endast spelat fyra matcher med DIF i SHL den här säsongen – och fler blir det inte. Nu byter Ekberg Stockholm mot Leksand.

– Härligt att Tobias kommer tillbaka till Leksand. I Tobias får vi en spelande back med bra rörlighet och skridskoåkning. Han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela, och framförallt hjälpa oss i vårt spel bakifrån, säger GM Thomas Johansson till klubbens hemsida.

”Haft som mål att komma tillbaka”

Tobias Ekberg från Töreboda representerade Leksand under sin J18- och J20-tid, 2010 till 2014. Nu återvänder han till klubben.

– Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till Leksands IF igen, och det känns verkligen jättebra att det blir av nu, säger Ekberg och fortsätter:

– Jag skulle beskriva mig själv som en stabil tvåvägsback och hoppas att jag kommer att stå för ett lugn och vara en trygghet på isen. Att komma tillbaka till Leksands IF känns inspirerande, jättekul och helt rätt.